Együttműködés a klasztertagok között: CADSOL Kft. és Minorits Kft. közös projektjei

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) egyik fő értéke a bizalom, tagjaink partnerkeresésnél előnyben részesítik a klaszteren belüli együttműködési lehetőségeket. A CADSOL Kft. és a Minorits Kft. a közelmúltban több alkalommal is kölcsönösen kooperált különböző projektekben.


A Minorits Kft. 1989-as alapítása óta gépgyártási technológiák széles körével foglalkozik, alapanyag előkészítést, lakatos munkákat, hegesztést, mechanikai megmunkálást és felületkezelést is végeznek a 2000 m2-es a mernyei telephelyen. A cég profilja alapvetően bérgyártás, de saját fejlesztésű termékeket is kínálnak, például hajószállító és tároló pótkocsikat.

Az idén 10 éves pécsi CADSOL Kft. fő profilja célgépek tervezése és gyártása, kulcsrakész megoldásokat kínálva megrendelőinek, akik többnyire TIER1-es autóipari beszállítók. Az elektromobilitás terjedésével az elektromos járművek akkumulátor tálcáinak gyártásához szükséges célgépek tervezésével, gyártásával bővítették tevékenységüket.

A Minorits Kft. több ízben is hegesztett acélszerkezeteket gyártott a CADSOL Kft. számára az elmúlt évek alatt. A legfrissebb együttműködés során a Minorits Kft. egyik kiemelt ügyfele megrendelésének teljesítéséhez alumínium hegesztésére volt szükség, amelyhez a cég maximálisan megbízható és a megfelelő minősítésekkel rendelkező alvállalkozót keresett. Így esett a választás a szintén klasztertag CADSOL Kft.-re, akivel sikerült megállapodni a szerviztechnikai berendezés alkatrészének – egy alumínium szerelőlappal egybeszerelt tartóoszlopnak – legyártásáról. A projekt jelenleg a legyártott prototípusnál tart, hamarosan megkezdődhet a termék kisszériás gyártása.