Minorits hajószállító és tároló pótkocsik a Balaton körül

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) tagja, a Minorits Gépgyártó Kft. szakterülete a hajlítás, hengerítés, forgácsolás, hegesztés, és szerelési technológiák. A saját fejlesztésű hajószállító és -tároló pótkocsik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban.

A Minorits Kft. tevékenysége 1989-ben indult egyéni vállalkozásként, majd a következő generációval közösen 2008-ban létrehozták a ma is méltán sikeres Kft.-t. A cég Kaposvár melletti, mernyei telephelye 2000 m2-es gyártóterülettel és daruzott csarnokokkal rendelkezik.

A vállalkozás gépgyártási technológiák széles körével foglalkozik, alapanyag előkészítést, lakatos munkákat, hegesztést, mechanikai megmunkálást és felületkezelést is végeznek az üzemben. A Minorits Kft. működésében meghatározó szerepe van a minőségellenőrzésnek és minőségbiztosításnak, MSZ EN ISO 9001:2015 és DIN EN ISO 3834-2 tanúsítványokkal rendelkezik. A cég profilja alapvetően bérgyártás, rendszeres megrendelői közé tartozik a Siemens AG, az Ubas GmbH., a Hitzinger GmbH., a PM-Technologies GmbH, a Hanse Hungária Kft. és a DKG East Zrt., klaszterünkből pedig a Lakics Kft., a Sampo Kft., a Strauss Metal Kft., Knipl Kft. és a KVGY Kft. Partnereik számára többnyire csúszógyűrű házakat, ventilátorfedeleket, darualkatrészeket, csapágypajzsokat, préslemezeket, robotalvázakat, robotkarokat, gyorskapcsolófejeket, letalpalóegységeket, illetve multiciklonok, láncos szállítókat és vedres felhordókat gyártanak.


A bérmunka mellett a Minorits Kft. portfóliójában az elmúlt pár évben egyre nagyobb szerepet kaptak a saját fejlesztésű termékek, hajószállító és -tároló pótkocsikat terveznek és gyártanak a megrendelő járművének méreteihez igazítva. Az ERRIX Prémium hajótárolót hazai és külföldi szakkiállításokon mutatják be pozitív visszhanggal, illetve a balatonkenesei Boat Show rendszeres résztvevői. Mára szinte az összes balatoni kikötőben megtalálhatók a Minorits Kft. termékei, amelyek a vállalkozás alapelveihez igazodva megfelelnek a magas minőségi sztenderdeknek, megbízható tárolási lehetőséget biztosítva a hajótulajdonosok számára.