#ajelenajövőd és DDGK a TechCsajok rendezvényen

Idén ismét megrendezték a TechCsajok rendezvényt Pécsen 2 év kihagyás után. A pályaorientációs és employer branding célzatú eseményen a térség középiskoláinak lány diákjai vettek részt, hogy közelebb kerüljenek a műszaki pályákhoz és találkozzanak a munka világának képviselőivel.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter és menedzsmentszerve, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is részt vett a rendezvényen saját standdal, hiszen mindkét szervezetben kiemelt terület a szakképzés és az utánpótlás fejlesztése, illetve segítése.

A klaszter és kamara standjánál az érdeklődők kipróbálhatták a KONTAKT-Elektro Kft., a Matro Kft., a Büttner Kft. és a Strauss Metal Kft. ügyességi játékait, a megfejtésük után a Körber Hungária Gépgyártó Kft., a Ziehl-ABEGG Kft. és a PBKIK #ajelenajövőd ajándéktárgyai közül válogathattak. A bevállalósabbak egy DDGK témájú kvíz kitöltésével Ziehl-ABEGG vászontáskát is elnyerhettek. A standnál a lányok a kamarai #ajelenajövőd kampánnyal is megismerkedhettek és a továbbtanulási kérdéseikre is választ kaphattak a PBKIK kolléganője által.

Klasztertagjaink közül kiállítóként megjelent a Körber Hungária Gépgyártó Kft., akik a pécsi esemény szervezéséből is kivették a részüket, illetve a Büttner Kft. és a PTE MIK is izgalmas feladatokkal várta a lelkes diákokat.