Benyújthatók a szálláshelyek és az éttermek energiatámogatási igényei is!

2023. január 20-án nyílik meg a „KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022-2023” címre módosított felhívás regisztrációs felülete, melyen keresztül a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágba tartozó vállalkozások (TEÁOR 55-56) is nyújthatnak be támogatási kérelmet.

A program keretében két különböző támogatási konstrukció érhető el az érintett turisztikai mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A 2023. január, február, március havi, számlával igazolható földgáz-, villamosenergia-, illetve távhőköltségek esetében vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amelynek mértéke az előző év azonos időszakához mért növekmény maximum 50%-a lehet. Továbbá lehetőségük van energiahatékonysági beruházás hitellel érintett részéhez az önerőt kiegészítő, legfeljebb 15 százalékos vissza nem térítendő támogatás igénybevételére is.

A támogatásban részesíthető vállalkozások köre kiegészült a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágba (TEÁOR 55-56) tartozó vállalkozásokkal, így jogosultak pályázni azok a vállalkozások is, amelyek fő tevékenységi köre 2021. december 31. napjától a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágba tartozik vagy a 2021. évi értékesítés nettó árbevételének legnagyobb része szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás tevékenységből származik. Számukra a regisztrációs felület 2023. január 20-án nyílik meg.

A támogatási kérelmet az egyes hónapokra külön-külön, vagy több hónapra vonatkozóan egyszerre is bele lehet nyújtani.

A pályázati felhívás további részletei az alábbi linken érhetők el:

„KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022-2023”