Elismerést kaptak a szakmaismereti versenyek

Kedden lezajlott a Német-Magyar Ipari és kereskedelmi Kamara Szakképzési Napja, melyen a Szakképzési Díjak ünnepélyes átadására is sor került. A tizedik éve három kategóriában, Motiváció, Kooperáció, Innováció kiírt felhívásra, rekordmennyiségű, összesen 51 szervezet – vállalatok, szakiskolák, kamarák – nyújtottak be pályázatot.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Motiváció kategóriában pályázott. E kategóriában azon kezdeményezések kaphatnak díjat, melyek a szakképzés társadalmi elismerésének növelését mozdítják elő, kiemelve e képzési forma hosszú távú előnyeit mind a tanulók, mind a vállalatok, illetve a társadalom szempontjából.

A héttagú zsűri döntése alapján a PBKIK pályázata, melynek címe “Szakmaismereti versenyek 5 ágazatban általános iskolásoknak” az első ötben végzett a kategóriájában.

A zsűri értékeléséből: “Nagyon széles kört tudtak megszólítani és rengeteg helyszínt vontak be.” “Elismerésünk a régóta zajló és folyamatosan bővülő programokért”. A szakképzési díj végső fordulójába történő jelölés díját Purger Valéria pályaorientációs tanácsadó és Piacsek László projektiroda vezető vették át.