A védelmi ipar hazai lehetőségei – MAJOSZ munkareggelin vett részt a DDGK klasztermenedzsment

A 3. MAJOSZ Munkareggelin a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) is képviseltette magát. Az esemény fókuszában a védelmi ipar alakulása, illetve a beszállítási lehetőségek álltak.

 

A MAJOSZ (Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége) célja a hazai gépjárműalkatrész-, és részegység gyártás szakterületén működő cégek szakmai, gazdasági és társadalmi érdekképviselete. A DDGK az idei évben a közös célok mentén kölcsönös együttműködés reményében a szervezet tagjává vált. A rendezvényen Dr. Nyirő József MAJOSZ elnök megnyitóját követően Prof. Dr. Palkovics László, az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatójának előadása következett. A magyar védelmi ipar bemutatása címmel: az állam védelmi stratégiájával összhangban az N7 Holding növeli önellátását a védelmi képességek terén azáltal, hogy a gyártási tevékenységeket belföldön, piacvezető szakmai partnerekkel valósítja meg. Stratégiai célkitűzés – a védelmi ipar fejlesztése: kiemelt konstrukciók megvalósítása, a beszállítói fejlesztések támogatása és az ágazatban lévő állami részesedések hatékony kezelése. A védelmi ipar innovációs okosszemlélet megteremtéséhez az egyetemek, kutatóintézetek bevonása a cél kettős felhasználáson alapúló modellek alkalmazásával.

A DDGK klasztermenedzsment mellett a DDGK tagja, a Büttner Kft. ügyvezetője, Dr. Büttner Tamás is részt vett a munkareggelin.

Forrás