Karbonsemlegesség elérése gazdaságosan képzés

A képzés olyan cégvezetőknek, illetve a cégek erre a területre specializálódott szakembereinek szól, akik szeretnék szervezetüket egy sikeres jövőbe vezetni a klímaváltozás vészjósló prognózisai ellenére.

Szeretné vállalkozását profitábilissá és stabillá tenni a klímaváltozás révén egyre bizonytalanabbá váló jövőben is? Szeretné cégét klímatudatosabb irányába fejleszteni úgy, hogy közben a gazdaságossága javuljon? Szeretné hinni, hogy szervezete aktív részese lehet a klímaváltozás elleni harcnak, akkor a Dr. Dittrich Ernő könyve (A jövő neve élet) és ez a képzés fontos válaszokat ad Önnek. Segít a helyes szemlélet kialakításában, hogyan alkosson sikeres koncepciókat és irányokat a szervezete életében.

Image by Giani Pralea from Pixabay

A következő tanfolyam előreláthatólag 2023 őszén indul el, amit módosíthat a jelentkezők száma.

Minimum létszám: 10 fő.

Képzési idő:

A képzés hat alkalomból áll és havonta 1 napot vesz igénybe. A cél, hogy a kurzus végére saját karbonsemlegességi útiterv álljon össze minden résztvevő vezető/képviselő cégénél. A jelenléti alkalmak között a kurzus része kéthetente az online, vagy személyes konzultáció.

A képzés témakörei: 

 1. Mekkora a baj? A jelen klimatikus helyzet a magyar cégek számára milyen változásokat jelent. Összefüggés a gazdaság és a klímaváltozás, valamint a vonatkozó jogszabályok között. Hogyan kell kitűzni az optimális karbonsemlegességi célokat?
 2. Jelenlegi karbonmérleg kiszámítása, valamint annak módjai.
 3. Karbonmérleg csökkentésének jogi és gazdasági lehetőségei. Karbonmérleg csökkentésének műszaki lehetőségei 1. rész.
 4. Karbonmérleg/üvegházhatású-gáz kibocsátás csökkentésének műszaki lehetőségei 2. rész. A különböző műszaki, jogi és gazdasági lehetőségek összehasonlítása. Költség-haszon elemzés.
 5. Karbonsemlegességi útiterv költséghatékony kidolgozása.
 6. Bemutató és konzultáció.

A képzés díja:

 • A képzés és a kész karbonsemlegességi útiterv ára most akciósan 600.000.- Ft+Áfa/fő helyett pusztán 499.000.-Ft/fő+Áfa!
 • Önkéntes kamarai tagoknak és/vagy egy vállalkozástól, legalább 3 fő regisztrálása esetén a képzési díjból 10%/fő kedvezményt biztosítunk.
 • A képzési díj tartalmazza a képzés összes költségét, beleértve a képzés, a tananyag, a karbonsemlegességi útiterv és a képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum (tanúsítvány) összegét.

A képzés helyszíne: 

 • A kurzus hat alkalma személyesen kerül megtartásra a 7630 Pécs, Hegedűs János u. 4. címen.

Oktató: Dr. Dittrich Ernő a Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnök Tanszékének oktatója, kutató, feltaláló, vezető tervező és műszaki szakértő, weboldala: https://kurzusinformacio-justdobetterworld.webnode.hu/

Jelentkezés és regisztráció:

Elérhetőségeink:

 • Pécsi Kereskedelmi Központ, 7625 Pécs, Dr. Majorossy I. u. 36.
 • H-Cs: H-Cs: 08.30-15.00-ig, P: 08.30-12.00-ig

Munkatársaink:

Felnőttképzési ügyfélszolgálat, panaszkezelés, kiegészítő tevékenységek, további információk:

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara felnőttképzési engedélyszáma: E/2020/000151 (2020.09.25.), felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/006151 (2020.10.21.).