EENergy – 10 000 EUR támogatás KKV-knak energiahatékonysági fejlesztésekre

Az EENergy projekt 2 év alatt 9 millió eurós költségkeretből nyújt támogatást, több mint 900 KKV-nak Európa-szerte, hogy olyan tevékenységeket, beszerzéseket ill. fejlesztéseket hajtsanak végre, melyek legalább 5%-kal csökkentik az összes energiafogyasztásukat.

Minden vállalkozás max. 10 000 EUR támogatásra pályázhat, 100%-os intenzitással. Az EENergy felhívásban az Enterprise Europe Network fenntarthatósági tanácsadók segítséget nyújtanak a pályázóknak egy előzetes energiahatékonysági igényfelméréssel, cselekvési terv közös kidolgozásával és további tanácsadással támogatást nyújtva a teljes pályázati és megvalósítási folyamat során.

Támogatási összeg: max. 10 000 EUR

Támogatás intenzitása: 100%

Beadási határidő: 2024. május 15-ig meghosszabbítva

Pályázók köre: minden olyan KKV, aki az

  • EU egységes piacán székhellyel rendelkezik és gazdasági tevékenységet folytat
  • Rendelkezik min. 1 lezárt üzleti évvel (alapítás 2023.01.01. előtt)

Támogatott tevékenységek:

  • Befektetés – új szoftver, hardver, berendezés vagy egyéb technológiák beszerzése, ami hozzájárul az energiafogyasztás csökkentéséhez (pl.: napelem beépítése, energia menedzsment szoftver gyártási folyamatokhoz stb.)
  • Tanácsadás – energiahatékonysági fejlesztések, valamint energiaauditok végrehajtásával kapcsolatos tanácsadási és konzultációs szolgáltatások igénybevétele (pl.: műszaki konzultáció az energiahatékonyság javítását célzó területek azonosítása érdekében, energiaaudit lefolytatása stb.)
  • Képzés, oktatás– munkavállalók oktatása és továbbképzése energiahatékonysági témákban (pl.: munkavállalók minősített energetikai műszaki ellenőr képzése, jó gyakorlatok bemutatása, energiahatékony megoldások bevezetése és ismertetése a vállalkozáson belül, stb.)

Lehetőség van többféle tevékenységet megjelölni a pályázatban, de a támogatás összértéke nem haladhatja meg a 10 000 EUR-t. A teljes pályázati folyamat angol nyelven zajlik.

A teljes pályázati felhívás elérhető az alábbi linken: https://eenergy-project.eu/

Regisztráció és a pályázat benyújtása: https://eenergy.grantplatform.com/

További információért és tanácsadásért keresse az Enterprise Europe Network pécsi irodáját: