„Komlón nem konkurenciái, sokkal inkább partnerei vagyunk egymásnak”

A 2004-ben alakult komlói CH. SCHNEIDER Kft. szolgáltatásainak két fő irányvonala a faipar és a fémipar. A kezdetektől a hazai és a külföldi piacról is vannak megrendeléseik. Az évek során a cég több változáson ment keresztül, külföldi partnereik igényeinek figyelembevételével nevet változtattak és növekvő megrendeléseik kapcsán nagyobb műhelybe költöztek. A cég profilja is folyamatosan bővült. Míg az első években a faipari ágazatban az egyedi bútorgyártás, a fémiparban a repülőgép-alkatrészek összeszerelése volt a specialitásuk, mára munkáik sokkal szerteágazóbb területet ölelnek fel. A tulajdonosaik folyamatosan visszaforgatják a nyereséget a vállalkozásba, hogy a fejlesztések segítségével az elért magas minőséget továbbra is biztosítani tudják. A CH. SCHNEIDER Kft. munkáját a kamara Jánosi Engel Adolf-díjjal ismerte el.

– Az idén 20 éves vállalkozásunk erőssége az egyedi gyártás, a faipari ágon bútorgyártással, illetve mobilházépítéssel foglalkozunk, és sokfajta igényt ki tudunk elégíteni. A bútorlapok mellett tömörfával, furnérral is dolgozunk, egyedi gyártásban szinte az az egész palettát le tudjuk fedni. Ugyanez igaz a fémipari tevékenységünkre is, ugyanúgy dolgozunk acéllal, mint alumíniummal és rozsdamentes anyagokkal, mind a három megmunkálására alkalmas gépekkel és szaktudással rendelkezünk. Elsősorban kisebb szériákat gyártunk. Sok komlói céggel partneri kapcsolatban vagyunk, a várossal is volt már egy-két projektünk, legutóbb az új buszpályaudvarhoz tartozó termékek gyártásában vettünk részt. Komlón kiemelkedően jó a helyi vállalkozások együttműködése, mi nem konkurenciái, sokkal inkább partnerei vagyunk egymásnak. Ismerjük és segítjük egymást, meg is keressük a másik céget, ha ötletre vagy egy munkában segítségre van szükségünk – mondja Glöckler Péter ügyvezető.

– Mitől sikeres az önök vállalkozása?

– Ketten vagyunk cégvezetők, felesben irányítjuk a vállalkozást, ez a két tevékenységi kör miatt is előnyös. A cégtársammal gyerekkorunk óta barátok vagyunk, ez teremti meg közöttünk a bizalmat. Fontos, hogy mindig nyíltan és őszintén kommunikáljunk, a másik érdekét is szem előtt tartva. A vállalkozás előnyére válik, hogy két lábon állunk, mind a fémiparban, mind a faiparban vannak hullámvölgyek, de nem egyszerre, így a két ágazat jól támogatja egymást. A jövőben szeretnénk az automatizálás irányába elmozdulni, ezt a szakemberhiány és a gyártás optimalizálása is megkívánja tőlünk.

K.T.