Műszaki fórum a Robatech Kft.-nél

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) és tagvállalatai fontosnak tartják, hogy az oktató műszaki területen dolgozó tanárok, szakemberek naprakész ismereteket és az ipari gyakorlatban alkalmazott legújabb technológiákat adják át a jövő nemzedékének. A DDGK elkötelezett a technológiai tudás megosztása iránt, melynek érdekében üzemlátogatásokat és konzultációs fórumokat szervez.

 

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter és klasztertagja, a KONTAKT-Elektro Kft. 2018 decemberében újabb Műszaki Fórumot szervezett, ezúttal a Robatech Kft.-nél.

Az 1990-es alapítású Robatech Kft. (KONTAKT-Elektro Kft. gépgyártó részlege) ipari ragasztás technológiákkal és egyedi gépgyártással foglalkozik. A cég az egyedi gépgyártásával, gyakorlatilag az ipar minden területén jelen vannak a csomagoló ipartól kezdve az élelmiszeriparon át az autóiparig.

A fórumon jelen voltak a PTE-MIK oktatói is, a jelenlévőknek két aktuális fejlesztését prezentálta a cég.

Bemutattak egy csomagolóanyag gyártó gépet, amelyet egy hazai multi cég fog használni és különféle szószok (mustár, majonéz) kerülnek beletöltésre. Itt az alapanyag egy speciális élelmiszeripari karton, amit a gép megfelelő formára hajt és összeragaszt, majd a későbbiekben az így kialakított hengerbe töltik a szószt.

A másik fejlesztés, pedig egy széndioxid gázpatron töltő gép, amit szintén egy hazai cég fog használni az élelmiszeriparban.

A magas minőség és nagyfokú termelékenység mellett mindkét gépről elmondható az egyediség, hiszen a teljes tervezést, gyártást és helyszíni beüzemelést cég mérnökei és szakemberi speciális megrendelői igényeket kielégítve végzik.