Csarnokavató ünnepség a Seres Kft.-nél

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) 58. Benchmarking ülését ezúttal a Seres Kft.-nél tartotta, Barcson. Az üléssel egy napon tartotta a cég „A Seres Gépipari Kft. termelési kapacitásának bővítése” című projekt keretében megvalósult építési beruházás ünnepélyes átadását is.

A beruházás mértéke meghaladta a 400 M Ft-ot, mely felerészben pályázati támogatással valósulhatott meg. A projektnek köszönhetően felépítettek egy új üzemcsarnokot, amelyben egy fémszemcse szóró fülkét és egy festő fülkét üzemeltek be, továbbá számos gépet tudtak még megvásárolni, úgymint: 3D plazmavágó, vízszintes fúró-marómű, csúcsesztergagép, hegesztőgépek, oszlopos fúrógépek, szalagfűrészgépek.

A 100 %-ban magyar tulajdonú Seres Kft-t 1990-ben alapították, fő profilja alapvetően 2 részből áll. Egyrészt az egyedi gépgyártás (a tervezéstől a kivitelezésig mindent a cég szakemberei végeznek), melynél a legfőbb profil a kommunális hulladékgyűjtő felépítmények egyedi tervezése és gyártása. Emellett – a teljesség igénye nélkül – konténerszállítókat, konténereket, állati hulladékgyűjtő felépítményeket, billenő és fix platókat, téli útkarbantartó eszközöket gyártanak. Másrészt a hidraulika és gépszerviz tevékenység, ahol munkahengereket, flexibilis tömlőket gyártanak, hidraulika szivattyúkat, vezérlő egységeket szervizelnek.

A Seres Kft-nek 3 telephelye van a régióban, kettő Barcson és egy Pécsett, melyeken közel 100 magasan képzett dolgozó állít elő magasan hozzáadott értékeket képviselő termékeket, közel 2,4 Mrd Ft árbevételt elérve.

A Benchmarking ülést dr. Hirth Markus, a DDGK elnöke nyitotta meg, melyet követően a Klasztert érintő aktuális dolgokról beszélgettek a jelenlévők, úgymint a Klaszter 8 éves működési mérföldkő kapcsán fontos „Stratégiaalkotó workshopról”, melynek célja a klasztertagok egyedi és közösségi igényeinek azonosítása, klasztertagi együttműködések dinamizálása, a klaszter stratégiájának, céljainak frissítése.

A klaszter életében közelgő események közül fontos kiemelni a PBKIK, EEN és DDGK közös szervezésében az októberi Open4Business Nemzetközi Konferencia és Üzletember Találkozót, (https://open4business-2019.b2match.io/) amelyet 2019. október 3–4. között rendeznek meg, melyre mintegy 80 gépipari cég már regisztrált köztük a 30 klasztertag is.

A találkozó második felében, Seres László, a Seres Kft. ügyvezetője egy rövid prezentációban bemutatta a céget, az elmúlt közel 30 évről, sikereiről és kisebb megtorpanásokról számolt be röviden.

A bemutató után a Benchmarking résztvevőit körbevezették a gyár területén, ahol megtekinthették a termelést. 16 órától sor került a hivatalos átadásra, ahol a városi elöljárók mellett, vezető politikusok, országgyűlési képviselők is megjelentek. A programot egy kellemes hangulatú vacsora zárta.

Gratulálunk a beruházás megvalósításához!

A Seres Kft.-ről, termékeikről, szolgáltatásaikról a hivatalos web oldalukon (http://seres.hu/) bővebben is olvashatnak.