Nincs vége az átverésnek

Szinte havonta kapnak e-mailben újabb és újabb “felszólításokat” vállalkozók, hogy regisztráljanak egy nemzetközi cégnyilvántartásba. Ezt eddig egy Németországban bejegyzett cégtől kapták, a héten azonban megjelent az első hollandiai illetőségű vállalkozói levél is, szinte az előbbiekkel azonos tartalommal.

A dolog pikantériája, hogy valós Európai Uniós rendeletre hivatkozva hívják fel adatszolgáltatásra a cégeket, de a csatolt nyomtatvány nem arról szól. Ha a vállalkozás visszaküldi az adatait és aláírja a levelet, valójában szolgáltatási szerződést köt az EU BUSINESS SERVICES LTD, Zeist, hollandiai székhelyű vállalkozással.

A hasonló csalásról szóló legutóbbi cikkünk itt található.

Az EU BUSINESS SERVICES LTD, az EU általános adatvédelmi rendeletére, ismertebb nevén a GDPR-ra hivatkozva – első ránézésre – adatszolgáltatást kér a vállalkozásoktól, természetesen aláírva és lepecsételve. (Levelük másolata a cikk alatt megtalálható)

Amennyiben a vállalkozás a kért adatokat aláírva visszaküldi, 3 évre szerződést köt, melyben a Holland cég vállalja, hogy 711,- Euro/ év fejében a vele szerződő vállalkozás adatai rendszerében nyilvántartja és honlapján elérhetővé teszi.

A fentiek alapján ismételten nyomatékosan FELHÍVJUK MINDEN VÁLLALKOZÓ FIGYELMÉT, HOGY ne töltsön ki és ne küldjön vissza olyan dokumentumot, amelynek tartalma nem teljesen világos és egyben fizetési kötelezettséget is tartalmaz.  A későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében minden esetben CSAK OLYAN DOKUMENTUMOT ÍRJON ALÁ, AMIT ELŐZŐLEG ÁTOLVASOTT, A DOKUMENTUMBAN FOGLALTAKAT MEGÉRTETTE, VAGY A DOKUMENTUM TARTALMÁVAL KAPCSOLATBAN MEGNYUGTATÓ ÉS HITELT ÉRDEMLŐ MÓDON TÁJÉKOZÓDOTT!

Ezt NE töltse ki, és ne küldje vissza:

EU Business register