Oktatókat is képzünk!

2019. szeptember 1-jétől elsősorban kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak tanulókkal a duális szakképzésben, így idén a mesterképzéssel párhuzamosan elindultak a kamara szervezésében a gyakorlati oktató-képzések is.

A képzés célja magas szintű, a mai kor követelményeinek és kihívásainak megfelelő ismeretek elsajátítása, amely ismereteket az oktatók a mindennapi munka során hasznosítani tudnak.

Ez a képzés fejlődési lehetőséget biztosít a gyakorlati oktatóknak a tanulókkal való egyes problémás szituációk kezelésében, ugyanakkor minőségi tudásra tehetnek szert, amely segítségével magasabb színvonalra emelhető a gyakorlati oktatás.

A képzési idő 50 óra, mely két szakaszból tevődik össze: 25 óra elmélet és 25 óra érzelmi intelligencia tréning.

Az elméleti képzés keretében pedagógiai, szociálpszichológiai, kommunikációs és a gyakorlati képzéssel kapcsolatos dokumentációs ismereteket kapnak a résztvevők, a tréningszakasz során pedig olyan képességekre tehetnek szert, amelyek segítenek megérteni, kezelni, valamint pozitívan befolyásolni a saját és mások érzelmeit. Életszerű szituációkkal találkozhatnak, amelyek a gyakorlati oktatói munka során felmerülő kihívások kezelésében nyújtanak támogatást.A visszajelzések alapján a feladatok sokszínűsége, csapatépítő jellege pozitív hatással volt a megjelentekre.

Ebben az évben március és október között 9 csoportot indítottunk.

A képzést követő vizsga sikeres teljesítése után Baranya megyében október végéig 196 fő kapta meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hivatalos tanúsítványát a kamarai gyakorlati oktatói végzettségről.

2020 tavaszától újra indítunk képzéseket, melyekre jelentkezni folyamatosan lehet.