ELIIT a legújabb kreatív ipari nemzetközi lehetőség

A könnyűipari innovációs és technológiai projekt (ELIIT projekt) célja a textil-, ruházat-, bőr- és lábbeli gyártó kkv-k támogatása versenyképességük fokozásában. Segíti a vállalkozásokat az új technológiák integrálásában az innovatív vagy magas hozzáadott értékű termékekbe, folyamatokba vagy szolgáltatásokba.

Az ELIIT elősegíti az innováció és a technológia átadását, valamint az innovatív megoldások piaci bevezetését. Ezt úgy éri el, hogy konkrét kísérleti intézkedéseket dolgoz ki a termelékenység, az értéklánc-integráció és az erőforrás-hatékonyság javítása érdekében.

Hogyan támogathatja az Ön vállalkozását az ELIIT?

Az ELIIT projekt 25 partnerséget támogat a fenti iparágak vállalkozói és az innovatív technológiák szolgáltatói vagy tulajdonosai közül, amelyek már készen állnak, vagy majdnem készen állnak az ipari méretű termelésre. A pályázatok 12–18 hónapos időtartamúak, amelynek során az egyes partnerségek az alábbi támogatásban részesülnek:

  • 70 000 euró pénzügyi támogatás magas hozzáadott értékkel és jövedelmezőséggel rendelkező termékek vagy prototípusok fejlesztésére
  • tanácsadás a projektek relevanciájának javítása és a képességek növelése érdekében
  • hálózatosodást segítő rendezvényeken, workshopokon / konferenciákon és kiállításokon való részvétel a piaci jelenlét, valamint az üzleti kapcsolatok kiépítése érdekében
  • szellemi tulajdonjogok ügyintézése, tanácsadás

Hogyan lehet pályázni az ELIIT támogatásra?

Az ELIIT pályázatra a könnyűipari szektorban működő kkv-knak és az innovatív technológiai szolgáltatóknak / tulajdonosoknak regisztrálniuk és jelentkezniük kell a projekt digitális felületén (EMS felület).

A potenciális pályázók partnereket kereshetnek az EMS felületen, és jelentkezésüket is feltölthetik.A jelentkezési folyamatáról, a jogosultsági kritériumokról, a pénzügyi támogatásról és az egyéb előnyökről, valamint az ELIIT ügyfélszolgálatáról az alábbi linken tájékozódhat.

Jelentkezés és pályázati anyagok

Jelentkezési határidő: 2020. március 17., 17:00