A 2020/21-es tanévben is átadják a DDGK ösztöndíjakat

2020 januárjában ismét, immár 4. alkalommal támogatási megállapodást írt alá a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK) a PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumának Lőrincz Alapítványával és a KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskola Pro Futuro Nagyatád Alapítványával a 2020/21-es tanévre vonatkozóan.

Az Alapítványok a Klaszter 400.000 Ft-os támogatásával 4 végzős diák részére ,,DDGK Ösztöndíj” pályázatot hirdetnek meg.

Az ösztöndíj pályázatok értelmében a PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumban 3 fő részére, egyenként 100.000 Ft-ot fognak kiosztani. 2 fő gépgyártástechnológiai technikus, és 1 fő elektronikai technikus végzős tanulók között, akik a tanév folyamán a legjobban teljesítettek.

A KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskolában pedig 100.000 Ft-os díjat kap, az a gépgyártástechnológiai technikus szakon végzett tanuló, aki az adott tanévben szintén a legjobban teljesített.

Az ösztöndíj pályázatokat pontozzák és a tanulók teljesítményit az alábbi bírálati szempontok alapján értékelik az alapítványok:

  • A 2020/21-es tanév sikeres elvégzése, ahol beszámításra kerül a félévi és az év végi eredmény is. Minél magasabb tanulmányi eredményt ér el a tanuló, annál több pontot tud szerezni.
  • Többletpontot lehet szerezni a minél eredményesebb szakmai vizsgával is.
  • Fontos bírálati szempont, ha a diák országos tanulmányi versenyen (pl. OSZTV) helyezést ér el.

Az ösztöndíjakkal a DDGK-nak nem titkolt célja, hogy támogassa és ösztönözze a diákok tanulmányait, megismertessék a vállalati szférával a fiatalokat, illetve a fiatalok szüleit, így kihasználva az ösztöndíjak pályaorientációs céljait, valamint, hogy a legjobbak a Klaszter valamelyik tagvállalatánál helyezkedjenek el.

Az aláírásról készült riportot megtekinthetik a következő linken: https://www.youtube.com/watch?v=-Ytr61txQfg