Innovációs vezetőképzés 2020

A 21. században átléptünk az exponenciális innovációk korába. A PTE Transzdiszciplináris Kutatások Intézetének innovációs vezetőképzése felkészíti az innovációs vezetőket arra, hogy a technológia exponenciális fejlődésének megfelelően tudják saját kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységeiket kialakítani, biztosítva ezáltal a szervezet jövőállóságát és üzleti fenntarthatóságát.

 

Több tucat technológia fejlődik egyre gyorsuló ütemben: 3D nyomtatás, mesterséges intelligencia, gépi tanulás, big data, autonóm járművek, drónok, robotika, blockchain, kvantum számítástechnika, genetika, energia előállítás és tárolás, biotechnológia.

Ha ezek alkalmazásához 20. századi szemlélettel állunk hozzá, akkor bukásra vagyunk ítélve. Olyan képességekre van szükségünk, amelyekkel a vezetési, fejlesztési és innovációs tevékenységeinket a helyes irányba tudjuk állítani. Szerencsére ezen a téren is igen gyors a fejlődés, és ma már elérhetők azok a módszerek, amelyekkel a megkövetelt képességekre szert tudunk tenni.

KIKNEK AJÁNLJUK A KÉPZÉST?

  • vezetőknek, akik felelősségi körébe tartozik kutatási, fejlesztési vagy innovációs projektek létrehozása és vezetése
  • innovatív vállalkozást indítani szándékozóknak
  • innovációért vagy termékfejlesztésért felelős vállalati közép- és felsővezetőknek
  • egyetemi tanulmányaik végén járó hallgatóknak

A KÉPZÉS CÉLJA

A képzés célja, hogy az innovációs vezetőket felkészítése arra, hogy a technológia exponenciális fejlődésének megfelelően tudják saját kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységeiket kialakítani, biztosítva ezáltal a szervezet jövőállóságát és üzleti fenntarthatóságát.

A praktikus tudásátadáson túl a képzéssel a régió szereplőinek együttműködését is serkenteni kívánják a szervezők, így jelentős hangsúlyt helyeznek az open innovation fogalmának megismertetésére és gyakorlatának kialakítására. Mindez ahhoz is nélkülözhetetlen, hogy a régió képes legyen saját magát hosszú távon is meghatározni és egy közösen elfogadott és támogatott víziót megfogalmazni.

2020. február 10-én tartandó DEMO DAY-en a képzés módszertanával, felépítésével, lebonyolításával kapcsolatos kérdéseit is felteheti.
Időpont: 2020. február 10. 17:00-18:30
Helyszín: PTE-ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (7624 Pécs, Ifjúság útja 11. 2. emelet)

 

Képzés időtartama: március 6. – május 28.

 

További információ és jelentkezés