Versenyben a robotkarok

10 napjuk volt azoknak a csapatoknak összeszerelni a hidraulikus robotkart, akik jelentkeztek a Gép-ésszel gépipari szakmaismereti versenyre.

 

Idén egy újdonsággal állt elő a verseny. Azok a csapattagok, akik megoldották a szakmaismereti totót, a verseny második fordulójában egy hidraulikusan működő robotkart kell összeszerelnie otthoni/iskolai körülmények között, melyhez minden alapanyagot a Tettye Forrásház Zrt és az Iparkamara biztosított. A szervezők célja az volt, hogy a gyerekek saját maguk tapasztalják meg az alkotás élményét. A robotkar összeállításához tervezni, mérni, fűrészelni, fúrni, ragasztani, hajlítani kell. Meg kell tanulniuk a rendelkezésre álló idejük beosztását, meg kell érteniük a csapatmunkában betöltött feladatukat és szerepüket. Komplex a feladat, de az eddig beérkező pályamunkákból látszik, hogy ügyesen dolgoznak a gyerekek. A zsűrinek nehéz feladata lesz a bírálatkor!

A verseny alatt egy üzemlátogatást is tettek már a versenyzők a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagjainál, aki a verseny stratégiai támogatója. A versenyzők a Matro Kft-nél, a Hauni Hungária Gépgyártó Kft-nél és a Kresz&Fiedler Kft-nél a gépipari szakmákkal, alapanyagokkal, munkafolyamatokkal ismerkedtek meg az üzemlátogatás során.