Az autójavítók továbbra is dolgozhatnak

A március 27-én megjelent kormányrendelet továbbra is lehetővé teszi az autójavító műhelyek működését és az ügyfelek általi felkeresését.

Az Autószerelők Országos Egyesületének ügyvezetése fokozottan felhívja a szakmában dolgozók figyelmét, hogy tartsák be a higiéniai kötelezettségeket a javításra átvett és kiadott járművek esetében a megrendelő és a maguk védelmének érdekében.

A hivatkozott rendelet 4. §. sorolja fel, hogy mely tevékenységek számítanak alapos indoknak a lakhely elhagyásához, ezen felsorolás p) pontja tartalmazza, hogy a:

  • p) a gépjármű- és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele.

Kérdőív – A COVID-19 járvány hatása a gépjármű javító vállalkozásokra

Az Autószerelők Országos Egyesülete felméri a gépjárműjavítással foglalkozó vállalkozások helyzetét, hogy kellő adat álljon rendelkezésre a segítségnyújtáshoz. Eddigi tapasztalataik szerint nagyon sokféle gazdasági formában és méretben működő vállalkozások vannak ma Magyarországon, akik máshogy érzik a jelenlegi járvány hatását. Mivel napról napra változnak a körülmények, ezért arra kérik a szakmatársaikat, hogy minden nap szánjanak 5-10 percet a kérdőív kitöltésére, hogy a válaszokból napi összegzést készíthessenek.

Az anonim kérdőív linkje: https://forms.gle/yerohKs7Jrz5a6DZA

Forrás: Autószerelők Országos Egyesülete, http://aoeportal.hu/