Nemzetközi platform a COVID-19 elleni küzdelemben

Az EIT Health útjára indította új platformját, amely lehetőséget biztosít a COVID-19 elleni küzdelemben dolgozó egészségügyi szolgáltatóknak, kutatóknak, fejlesztőknek, hogy felajánlásokat tegyenek, vagy kéréssel forduljanak egymás felé.

 

A platform célja, hogy az EIT Health nemzetközi hálózatán keresztül összekapcsolja ezeket a felajánlásokat és felkéréseket azzal a céllal, hogy azok a legrövidebb idő alatt jussanak el a legmegfelelőbb helyekre Európa szerte.
Rövid idő leforgása alatt számos felajánlás és kérés érkezett már be a felületre a szoftverfejlesztő megoldásoktól a különböző otthon alkalmazható applikációkon keresztül a fertőtlenítő szolgáltatásokig.

Amennyiben Ön rendelkezik olyan kapacitással, amit meg szeretne osztani másokkal, vagy esetleg valamilyen formában támogatásra lenne szüksége a Covid-19 ellen folytatott tevékenysége során, úgy az alábbi linken további információkat talál a kezdeményezésről és az eddig elért eredményekről:

https://eithealth.eu/covid-19/

Az Európai innovációs és technológiai intézet (EIT) 2015-ben alapította tudás és innovációs közösségként (‘knowledge and innovation community’ – KIC) az EIT Health, amely tevékenysége során az egészség és az öregedés területén foglalkozik innovációval. A tudás és innovációs közösségek lényege az a gondolat, miszerint az innováció akkor virágzik, ha a megfelelő emberek jönnek össze tapasztalataikat megosztani. Ez az ún. “tudásháromszög” elve, vagyis ha a gazdaság, a kutatás és az oktatás területén dolgozó szakértők együtt dolgoznak, akkor optimális környezet alakul ki az innováció számára. Az EIT Healt partnerszervezete a régióban a Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete.