Online önismereti tréning az iskolákban!

A kamara, röviddel az iskolák digitális oktatásra történő átállása után a pályaválasztási kínálatát kibővítette online szolgáltatásokkal. Az egyik legnépszerűbb az osztályfőnöki óra mellett az önismereti tréningfoglalkozás.

 

Ma már egy kamasznak elképzelhetetlen az élet internet és közösségi oldalak nélkül.

Az okostelefonokkal kinyílt a világ, a mobil internetezés lehetősége korlátlan belépést ad az online térbe, bárhol és bármikor beszélgethetnek barátaikkal, megoszthatnak, lájkolhatnak fényképeket és írásokat.

Éppen ezért nem is okozott különösebb technikai gondot az önismereti órára csatlakozás. Az óra „beltartalma” már annál nagyobb kihívást jelentett számukra. Nem könnyű úgy megnyílni, hogy az online „csatornán” sokkal lassabb az interakció, nincs fizikai kontaktus, sok esetben a képi és hangi megjelenés is torzul. A kamera állás miatt nem lehet olvasni, észlelni a teljes testből, csak az arcon lévő nonverbális kommunikáció látható. A tréner eszköztára is korlátozott. Óriási hangsúlyt kap a beszéd, azok az eszközök, amelyek a legtöbb háztartásban, gyerekszobában megtalálhatóak.

A kamara tapasztalt trénere ebből a helyzetből is tudott ütős, tartalmas, célravezető tréninget kovácsolni, a videóhívás végén jóérzéssel és örömmel búcsúztunk egymástól! Folytatjuk!

Online pályaorientációs szolgáltatásokról itt olvashat:

Pályaorientációs szolgáltatásaink online is!