Megrendezzük a Gép-ésszel döntőt!

Tavasszal elhalasztott, általános iskolásoknak szóló gépipari versenyünket 2020. június 17-én megrendezzük!

Nagy örömmel írjuk, hogy egyeztetve a verseny résztvevőivel, a kamara pályaorientációs csapata megrendezi a jubileumi X. Gép-ésszel szakmaismereti versenyt.

A gyerekek és pedagógusaik is izgatottan várják már a döntőt, hiszen 3 hónap után ők is most találkoznak személyesen először egymással. Ilyen hosszú bezártság után rögtön egy olyan versenyhelyzetbe kerülnek, ahol nem csak a gépipari alapismereteiket, kézügyességeiket teszik próbára, hanem azt is, hogyan hoznak döntéseket egy versenyhelyzetben, ki, milyen csapatjátékos, mennyire tudnak egymással összhangban dolgozni a siker érdekében.

A verseny alatt továbbra is figyelünk a higiéniai előírásokra és mindent megteszünk a program biztonságos lebonyolításáért.

A 2009-ben indult Gép-Ésszel szakmaismereti verseny célja, hogy felkeltse a 6-7. évfolyamos diákok érdeklődését a gépipari szakmák iránt, hosszú távon hozzájárulva ezzel a gépipari cégek, és ez által a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (DDGK) tagjai munkaerő-igényének kielégítéséhez. A DDGK tagvállalatai évek óta támogatják a verseny sikeres megvalósítását. A Gép-Ésszel verseny szervezője a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

Köszönettel tartozunk a cégeknek, vállalkozásoknak, iskoláknak, akik ismét támogatják a rendezvényünket szívükön viselve a Baranya Megyei pályaorientációt!