Hamarosan megjelenik a Széchenyi Turisztikai Kártya

Megjelent a Kormány 1467/2020. (VIII. 3.) határozata a Széchenyi Turisztikai Kártya Programról, amelyet hosszadalmas egyeztetés előzött meg a Nemzeti Turisztikai Ügynökség és a KAVOSZ Zrt. között az új finanszírozási eszköz optimális feltételeinek kialakítására vonatkozóan.

A Széchenyi Turisztikai Kártya tervezett feltételrendszere az alábbi:

–          szabad felhasználású,

–          1, 2 vagy 3 éves Folyószámlahitel

–          max. igényelhető hitelösszeg 250 MFt (ezen belül az adott vállalkozás működéséhez igazodó korlátok betartása mellett),

–          a turisztikai szektorban működő vállalkozások igényelhetik (tevékenységi körök lesznek meghatározva),

–          a hitelhez a Garantiqa vállal készfizető kezességet (90 %-os mértékű kezességvállalásra is lesz lehetőség az átmeneti támogatási jogcím terhére, ill. a 80 %-os kezességvállalás melletti termékváltozat is kidolgozásra kerül),

–          a hitelhez a Kormányzat teljes hiteldíj támogatást biztosít (a 90 %-os átmeneti jogcímen nyújtott Garantiqa kezességgel fedezett hitelügyletek kivételével, ahol a Bizottsági rendelet szerinti minimális nettó kezesi díjat meg kell fizetnie az ügyfélnek, az egyéb  nettó hiteldíjakhoz azonban ez esetben is teljes támogatás biztosított).

 

A Korm.határozat megjelenését követően kb. bő egy hónap múlva lesz elérhető a konstrukció a szükséges a konstrukció bevezetéséhez szükséges háttérfeltételek megteremtését követően (termékszabályzatok elkészítése, egyeztetése a résztvevő szervezetekkel, Bizottsági bejelentés megtétele, szerződéses és informatikai háttér megteremtése, az egyes bankoknál a bevezetés feltételeinek elvégzése, irodahálózat felkészítése, oktatása stb.).

A jelenleg elérhető Széchenyi Kártya konstrukciókról az alábbi oldalon tájékozódhat: https://pbkik.hu/ugyintezes/szechenyi-kartya-program/.