Csuporka – kiszállítással a helyi, kézműves termékek népszerűsítéséért

Kiszállítással a helyi, kézműves termékek népszerűsítéséért – a Csuporka ingyen szállít házhoz, és nem csak tejtermékeket. A Fructus Start Tejtermékgyártó Szociális Szövetkezet, a Csuporka márka háttérországa több éve készít tejtermékeket Magyarhertelenden 6 elkötelezett asszony keze munkája által. A magyarhertelendi üzemtől nem messze található a saját üzlet, ahol az összes tejtermék kapható, azonban a Csuporka nem csak a saját, hanem a környező települések kézműves termékeit is forgalmazza, így segítik még inkább a „Helyből finomat” együttműködést. Annak érdekében azonban, hogy a termékeket népszerűsítsék, ingyenes kiszállítást végeznek Pécsre, Komlóra, Hosszúheténybe, és még néhány apróbb településre is.

A Csuporka termékpalettája nagyon széles, megtalálható rajta a tej, a kakaó, a kefir, a különböző joghurtok, a parenyica, és a friss sajtok. A tejből készült árucikkeknél azonban nem állhatunk meg, hiszen készítenek még pesztókat, csatnikat és szörpöket is. A magyarhertelendi üzem a megnövekedett kereslet ellenére sem változtatott az elkészítés módján, ami azt jelenti, hogy minden alapanyagot helyi, illetve környékbeli termelőktől szereznek be, és minden termék kézzel, nagy odafigyeléssel készül továbbra is.

A termékek olyan nagy népszerűségnek örvendenek, hogy egyre több pécsi forgalmazó is tartja a Csuporka áruit, emellett azonban úgy döntöttek, hogy a kiszállítás megszervezésével még könnyebben elérhetővé teszik az élelmiszereket. A márciusi vírushelyzet segített leginkább a szolgáltatásnak, azóta több, mint 30 család hetente visszatérő vásárló, összesen pedig közel 50 család rendel Csuporka termékeket házhoz – kiegészítve néhány környékbeli gyártó termékeivel is, így a tejtermékeken túl lekvárok, savanyúságok, tészták is érkeznek.

A vásárlók nagyon kedvesek, és nagyon rugalmasak is, ahogy mi is, így az esetleges módosításokra is mindig tudunk megoldást találni. A termékek nagy része kérhető üvegben is, amit visszaválthatnak, így a környezetre is tudunk figyelni. Azt gondolom, hogy minden család nagyon szereti a Csuporka termékeket, nem véletlen, hogy már ennyien kérik ezt a szolgáltatást.

Diósi Diána, a Csuporka termékmenedzsere.

A kiszállítás heti háromszor történik, kedden és szerdán Pécsre, pénteken pedig Komlóra és Hosszúheténybe érkeznek a termékek. A szándék az, hogy a szolgáltatást bővítsék, ezáltal még több környékbelivel megismertessék a helyi, kézműves termékek értékét és minőségét.

forrás:www.komloiujsag.hu