Kézművesség ezer éve Egerben – legyen Ön is kiállító!

A kamarai „Kézművesség ezer éve és jövője a Kárpát-medencében” elnevezésű hagyományokra épülő kézműves kulturális és gasztronómiai rendezvény április 15-16-án kerül megrendezésre Egerben. Idegenforgalmi attrakciók és szakmai programok nyújtanak személyes, összérzékszervi élményt az ide látogatóknak. A rendezvény keretében látható kiállításokkal bemutatják azt a kamarai gazdaságfejlesztő munkát, amivel a kézművességet a hagyományok tiszteletével a jövőbe integrálják.

Bővebben…

Kézműves, nem élelmiszeripari termék minősítése

Szinte minden ünnep közeledtével megszaporodnak az otthon, gyakran dekorációs céllal előállított termékek. Sokan ilyenkor szembesülnek avval is, hogy a végeredmény mennyire tetszik másoknak, és esetleg ezt értékesíteni is tudnák. Ezek minősítésével kapcsolatban sok kérdés érkezik a kamarához, ezért az erre adható megoldásokat az alábbiakban összefoglaljuk.

Bővebben…

Csuporka – kiszállítással a helyi, kézműves termékek népszerűsítéséért

Kiszállítással a helyi, kézműves termékek népszerűsítéséért – a Csuporka ingyen szállít házhoz, és nem csak tejtermékeket. A Fructus Start Tejtermékgyártó Szociális Szövetkezet, a Csuporka márka háttérországa több éve készít tejtermékeket Magyarhertelenden 6 elkötelezett asszony keze munkája által. A magyarhertelendi üzemtől nem messze található a saját üzlet, ahol az összes tejtermék kapható, azonban a Csuporka nem csak a saját, hanem a környező települések kézműves termékeit is forgalmazza, így segítik még inkább a „Helyből finomat” együttműködést. Annak érdekében azonban, hogy a termékeket népszerűsítsék, ingyenes kiszállítást végeznek Pécsre, Komlóra, Hosszúheténybe, és még néhány apróbb településre is.

Bővebben…