Töretlenül népszerűek a pályaorientációs szakmaismereti versenyek!

A hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek 2021 tavaszán is megrendezésre kerültek, melyekben idén jelentős, izgalmas és rugalmas változásokat hoztunk, figyelembe vettük a koronavírus teremtette helyzete

Évek óta az általános iskolások körében óriási érdeklődés övezi a szakmaismereti versenyeinket. Idén sem volt ez másként, bár a járványhelyzet többször versenymódosításra, újra tervezésre és rugalmasságra kényszerített minket. A Gép-ésszel verseny alatt gépipari, a Villany-Ász versenyben a villamosipari-elektronikai, és az Épít-ésszel versenyen keresztül az építőipari szakterületek valamelyikét ismerhették meg az általános iskolák pályaválasztás előtt álló diákjai. A játék első fordulója az online térben zajlott, ahol szakmaismereti kérdőívet kellett kitöltenie a versenyző csapatoknak, valamint egy virtuális üzemlátogatásra vittük őket, ahol a megyei vállalkozások mindennapjaiba pillanthatnak be.  Az online térben zajló interaktív feladatokat a gyerekek rendkívül ügyesen oldották meg.  A második fordulóban a személyes tapasztalásé, a csapatmunkáé és a kreativitásé volt főszerep, hiszen lépegető, bicegő robotokat, vagy kis házikót, makettet kellett építeni az iskolákban, otthoni körülmények között, melyekhez az alapanyagokat az iparkamara biztosította. Sajnos ez a forduló, pont beleesett a digitális oktatás idejére, ezért többször kellett módosítani a pályamunkák leadási határidejét. A verseny leglátványosabb fordulóját, a döntőt nem tudtuk megrendezni, így a verseny helyezéseit az első két fordulóban elért pontok alapján állítottuk fel idén.

Közel 300 diák a megye 27 iskolájából nevezett be a versenyre, őket pedig 32 tanár támogatta, segítette. 

A versenyt a megye gépipari, építőipari, villamosipari és elektronikai vállalatai támogatták, értékes ajándék felajánlásaikkal gazdag ajándékcsomagokat tudtunk átadni a versenyzőknek még a tanévzáró előtt. Köszönettel tartozunk az alábbi cégeknek:

BGW Kft, Építőipari Technológiai  Klaszter, GLT Delta Kft, IMG Építő Kft, Kontakt Elektro Kft,

Körber Hungária Gépgyártó Kft, Lakics Kft, Matro Kft, MB-Bau Kft, Spitzer-Silo Kft, Strauss Metál Kft, Zhiel-Abegg Kft.

Találkozunk jövőre újra!

A képeknek helyettesítő szöveget kellene megadni, ami a kép tartalmát mutatja be röviden.  Ha nem írsz hozzá ilyet, jelöld be, hogy díszitésre használt kép.