Pályaorientációs nyári tábor a baranyai cégek segítségével

Idén már 8. éve szervez a kamara pályaorientációs tematikus táborokat a baranyai vállalkozások támogatásával a pályaválasztás előtt álló általános iskolások részére. 2 héten keresztül, minden nap különböző baranyai céghez jutott el a több, mint 30 gyermek. 12 ágazatba tartozó szakmákat, munkaköröket, alapanyagokat ismertek meg idén a résztvevők.

Bővebben…

Pályaválasztási szülői értekezlet – több, mint 1000 baranyai szülő

Szeptember óta a kamara pályaorientációs tanácsadói minden este az iskolák szülői értekezletein adtak részletes tájékoztatást a pályaválasztásról, továbbtanulásról. Idén ősszel több, mint 1000 szülővel találkoztunk személyesen, a megye 46 általános iskolája hívott meg bennünket. Mitől lett ez ennyire fontos?

Bővebben…

5 ágazatban zajlottak a szakmaismereti versenyek nagy sikerrel

Gépipar, elektronika, építőipar, járműgyártás és vendéglátás. 2022-ben minden pályaválasztás előtt álló iskolás megtalálhatta a számára érdekes területet és a gyakorlatban ki is próbálhatta. 2 év pandémia okozta kihagyás után teljes erővel indultak 2022-ben a kamara által szervezett szakmaismereti versenyek. A tapasztalatokról, sikerekről, támogatókról Purger Valéria, a kamara pályaorientációs tanácsadója számol be.

Bővebben…

Chatbot – az azonnali válasz

Elindult a chatbot a kamarai Pályaválasztás Baranya honlapon. Egyre több vállalkozás weboldalán találkozunk a Messenger alapú chatbottal, amely népszerűségénél fogva nagy fejlődés előtt áll, forradalmi változásokat hoz az ügyfélkiszolgálás területén. Belevágtunk mi is, hiszen célunk, hogy a weboldalunkat felkeresők minél gyorsabban megszerezzék az információkat.

Bővebben…

Pályaorientációs bakik az osztályteremben

Rögtön leszögezem, hogy a pályaválasztási döntés nagyon-nagyon komoly dolog és mi ezt komolyan is vesszük. Valódi és megalapozott tudással, szakmaisággal végezzük a munkánkat, de aki kamaszokkal foglalkozik, annak értenie és vennie kell a humort, különben keresztbe lenyelik az osztályteremben. És mi vesszük is! Íme néhány baki a mindennapokból.

Bővebben…