Pályaorientációs szakmaismereti versenyek – indulunk!

2022 tavaszán is megrendezésre kerülnek a hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek.  Sőt idén hozunk egy újdonságot is, már 5 ágazatban tehetik próbára magukat a gyerekek!

Évek óta az általános iskolások körében óriási érdeklődés övezi a szakmaismereti versenyeinket. A Gép-Ésszel verseny alatt gépipari, a Villany-Ász versenyben a villamosipari-elektronikai, az AutóMánia versenyben járműtechnikai, az Épít-Ésszel versenyen keresztül az építőipari és újdonságként az Ide-süss! versenyben a vendéglátás szakmáit, területét ismerhetik meg az általános iskolák pályaválasztás előtt álló diákjai.

Minden évben megújítjuk egy kicsit a versenyeinket sok izgalmas, érdekes feladatokkal és fődíjjal.

A játék első fordulója az online térben zajlik, ahol szakmaismereti kérdőívet kell kitöltenie a versenyző csapatoknak. A második fordulóban a személyes tapasztalásé, a csapatmunkáé és a kreativitásé főszerep, hiszen elektromos ugráló békát, hajtóművel ellátott körhintát, kis markológépet, házikót, makettet kell építeni az iskolában, vagy egy gasztronómiai trend alapján menüt kell összeállítaniuk. A második fordulóban üzemlátogatásra is visszük a versenyzőket, ahol a megyei vállalkozások mindennapjaiba pillanthatnak be.

A döntőre még a tavaszi szünet előtt sor kerül, ahol interaktív feladatokat kapnak a csapatok. Építeni, szerelni, sütni, főzni kell majd. A fődíjként pedig ellátogatunk az Országházba, az Atomenergetikai Múzeumba és gokartozunk is.

A versenyt a megye gépipari, építőipari, járműgyártási, vendéglátóipari, villamosipari és elektronikai vállalatai támogatják.

A verseny kiírást az alábbiakban olvashatják, még több információ: palyavalasztasbaranya.hu oldalon.