Ésszel és kézzel építettek az „Épít-ésszel” verseny döntősei

Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása, díszítő festés, hungarocell vágás, eszközfelismerés és még sok más gyakorlati feladat várta az Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit. Építőipari Technológiai Klaszter támogatásával megrendezett két hónapja tartó, 3 fordulós versenyre 105 általános iskolás nevezett a megye 25 iskolájából.

Bővebben…

Pályaorientációs szakmaismereti versenyek – indulunk!

2022 tavaszán is megrendezésre kerülnek a hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek.  Sőt idén hozunk egy újdonságot is, már 5 ágazatban tehetik próbára magukat a gyerekek!

Bővebben…

„A jövő év közepéig a teljes kapacitásunk le van kötve”

Jelen pillanatban ki sem látszunk a munkából, viszont komoly gondot okoz az emberi erőforrás hiánya. A saját cégünk létszámát sem tudjuk növelni, mert nincs szakmunkás a munkaerőpiacon, de még segédmunkásokkal sem tudunk erősíteni. És mivel nincs kapacitásunk, újabb munkákat sem tudunk vállalni. A jövő év közepéig a teljes kapacitásunk le van kötve – értékeli a jelenlegi helyzetet a Mi újság? kérdésre válaszolva Babos Attila, a pécsi építőipari generálkivitelező cég, a BGW Kft. ügyvezetője. Mint mondja, azokra a 4-5 fős kisvállalkozásokra sem támaszkodhatnak, akik eddig besegítettek nekik, ha nagyobb munkát végeztek, mert ők is eltűntek a piacról, nincs kint fölhívni.

Bővebben…