Festő, díszítő szakmai siker a WorldSkills Shanghai 2022 válogatóján

Január közepén került megrendezésre a WorldSkills Shanghai 2022 válogatójának hazai döntője festő, díszítőfestő versenyszámban. A baranyai, pontosabban kölkedi Czimmer Bálint pályakezdő fiatal első helyen végzett, így győzelmének köszönhetően hazánkat és szakmáját is képviselheti az idei világversenyen.

A felkészülésben Wensofszky Péter szobafestő vállalkozó és a BMSZC Pollack Mihály Technikum tanárai, oktatói közösen segítettek.

Bálint tavaly júniusban szerezte meg a festő, mázoló szakmai végzettségét, Wensofszky Péternél volt tanuló, akitől Bálint nem csak a szakmát tanulhatta meg a gyakorlatban, hanem a példát látott arra is, hogy a festő szakmát hogyan lehet hosszú távon, minőségben, ügyfélorientált módon és szeretettel végezni, valamint azt is megtapasztalhatta, hogy a festő szakmában is van fejlődési lehetőség. A versenyre nem csak szakmailag készítette fel, hanem „lelkileg” is támogatta, mellette volt Budapesten a versenyen is.  

Czimmer Bálinttal a mai napig jó kapcsolatot ápolnak, aki jelenleg is tanul, le szeretne érettségizni és mellette kitanulja a rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló szakképesítést is.

Wensofszky Péternél jelenleg 4 festő, mázoló tanuló „tanul”, és elárulta, hogy tartogat még szakmai sikereket idénre is!

Az egyik végzős tanulója olyan sikeres SZKTV írásbelit írt, hogy továbbjutott a Vácon megrendezésre kerülő gyakorlati versenyre, egy másik tanulója is kimagasló eredményt ért el, aki szeptember óta van nála.  Ezek a sikerek mindig a közös munka eredményei amit az iskola, az oktatói és a duális képzésben résztvevő gazdasági társaság együtt végez.

Szurkolunk és reméljük hamarosan újabb sikerekről fogunk beszámolni!