Innovatív paramotor siklóernyő alkatrészek gyártása az M4-TECH Kft. üzemében

A PBKIK munkatársai látogatást tettek a pécsi M4-TECH Kft. forgácsolóüzemében, ahol Varga Zoltán ügyvezető beszámolt a német Simplify PPG paramotor siklórepülőket készítő céggel való együttműködésről.

Az M4-TECH Kft. 2011-es alapítása óta forgácsolószerszám- és gépgyártással foglalkozik. A kezdeti 4 fős létszám mára már 21-re növekedett, árbevételük meghaladta a 200 millió forintot, sőt rövidtávú terveik között további bővülés szerepel. Céljuk, hogy portfóliójukban főként magas hozzáadott értéket igénylő termékek gyártása szerepeljen.

A Nyugati Ipari Parkban található telephelyen ipari termékek forgácsolószerszámai és gépegység-elemei, illetve mart és esztergált alkatrészek, valamint speciális paramotor alkatrészek készülnek. Ezen kívül az Echaintool tajvani gyártó forgácsoló szerszámainak forgalmazói. A magasan képzett és többéves tapasztalattal rendelkező szakembergárda mind hazai, mind nemzetközi szinten szolgálja ki ügyfelei igényeit, a legnagyobb megrendelőik közé tartozik a Schunk, az Imex, a Maplan, a Gungl és a Franke. Az M4-TECH Kft. a pár darabostól a többezres méretű szérianagyságig képes alkalmazkodni a megrendelők kéréseihez.

Az M4-TECH Kft. szakemberei izgalmas kihívást találtak a Simplify PPG GmbH által megálmodott paramotor siklórepülők alkatrészeinek készítésében. Repülésben nincs hibalehetőség, hiszen emberéletek múlnak az eszközök megfelelő kivitelezésén, éppen ezért a magas komplexitás mellett nagy felelősséggel is jár a paramotor alkatrészek gyártása. A legapróbb csapoktól kezdve siklórepülő vázakig készülnek alkatrészek az üzemben, terveik között szerepel egy motor elkészítése is.

A Simplify PPG siklóernyői könnyűek, egyben stabilak és biztonságosak. Alkatrészeik többnyire EN AW 7075-ös anyagminőségű jól megmunkálható alumíniumból vannak, de ezüstacéllal és műanyaggal is dolgozik az M4-TECH csapata. Az alumínium felületét szemcseszórással tisztítják meg, hogy készen álljon az eloxálásra, amellyel megvédik az anyagot az erózió ellen. A porszórástól jobban megtapad rajta a felületkezelő anyag, így tartósabb lesz. A Simplify PPG siklóernyőinek vázát jellemzően narancssárgára eloxálják, így egyedi megjelenésű végtermék jön létre. Egy-egy ilyen alkatrész legyártásához kb. 6 hét szükséges, a végeredmény optikailag és funkcionálisan is magas minőségű termék.

Az extrémsport rajongók számára felejthetetlen élményeket biztosítanak a Simplify PPG paramotor siklóernyők, hiszen használatuk egyszerű, maga szerkezet pedig kompakt, így könnyedén befér a csomagtartóba, hosszabb utakon is praktikus. Műszakilag maximálisan megbízhatók, amelyhez nagyban hozzájárulnak az M4-TECH precízen elkészített alkatrészei.

Az modellekről az alábbi weboldalon található bővebb információ:

https://www.simplify-ppg.com/en-gb/home

Az M4-TECH munkásságáról pedig itt olvashatnak:

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=m4+tech+kft