Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-fejlesztési Program

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (a továbbiakban: KKM) az Üzbég Innovatív Fejlesztési Minisztériummal (a továbbiakban: IFM) együttműködve 2022. május 6-án 1 millió eurónak megfelelő forintösszegű felhívást tett közzé a hazai mikro-, kis és középvállalkozások külpiaci tevékenysége és nemzetközi versenyképessége előmozdítása érdekében.

Legfeljebb 30 millió forint összegű támogatást igényelhet minden olyan Magyarországon bejegyzett gazdasági társaság, amely legfeljebb 5 lezárt üzleti évvel és innovatív tevékenységgel rendelkezik, valamint Üzbegisztánban bejegyzett, az üzbég fél által meghirdetett felhívás feltételeinek megfelelő partnerrel igazolt együttműködést folytat a támogatandó projekt megvalósítása érdekében. Jelentkezhetnek továbbá azok a magyar vállalkozások is, amelyek kutatás-fejlesztési tevékenységet végeznek, innovációval rendelkeznek és szintén képesek felmutatni üzbég projektpartnert. Igény esetén a partnerkeresésben a KKM és az üzbég IFM segítséget nyújt.

 

A támogatás többek között igényelhető közös beruházás megvalósítására, kísérleti fejlesztésre, kereskedelmi vásárokon való részvételre, egy új, vagy már meglévő terméknek egy másik tagállamban vagy harmadik országban lévő új piacra történő bevezetéséhez szükséges tanulmányok elkészítésére vagy tanácsadói szolgáltatások igénybe vételére, harmadik országban megvalósuló közös megjelenésre, illetve marketing tevékenység költségeire.

 

A Program keretében a magyar vállalkozásokat a KKM, üzbég partnereiket pedig az üzbég IFM támogatja. Az üzbég fél programkiírása a következő linken érhető el: https://mininnovation.uz/contest/post-265

A felhívással kapcsolatban további tájékoztatás a felhívás közzétételének napjától 2022. július 20-ig az alábbi elérhetőségen, kizárólag írásban kérhető:

Külgazdasági és Külügyminisztérium

Exportfejlesztési Koordinációs Főosztály

E-mail: 

 

További információ a programról a következő linken érhető el: http://exporthungary.gov.hu/magyar-uzbeg-startup-es-kutatas-fejlesztesi-program-2022

 

Forrás: MKIK, KKM