GINOP Plusz projektnyitó rendezvény a Strauss Metal Kft.-nél

Az idén 30 éves Strauss Metal Kft. pályázati forrás segítségével technológiai fejlesztést, telephely korszerűsítést, szervezet- és képzésfejlesztést valósít meg. 2022. június 1-jén GINOP Plusz projektindító rendezvényen Strausz János cégtulajdonos-ügyvezető mutatta be a nagy volumenű beruházás részleteit.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) tagja és önkéntes kamarai tag, a Strauss Metal Kft. 1992. óta gyárt és forgalmaz saját tervezésű termékeket lemezmegmunkálással. Az üzemben többek között pénzkezelésre és értéktárolásra alkalmas berendezéseket, kulcsmenedzselő rendszereket, illetve közösségi közlekedési fizető és tájékoztató IT rendszereket készítenek. A Strauss Metal páncélszekrényei nemzetközi viszonylatban is magas biztonsági szintet garantálnak megrendelőiknek, a vállalati, banki ügyfelek mellett a lakosság számára is elérhető a kínálatuk.

A Strauss Metal Kft. a GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00994 pályázat elnyerésével az idei évben egy komplex beruházási projektet indít el 125 millió forintos támogatással, melynek célja az üzem technológiai korszerűsítése, gyártási hatékonyság és versenyképesség növelése. A géppark egy professzionális CNC élhajlító géppel és egy nagy teljesítményű kézi lézerhegesztőgéppel bővül. A vállalati infrastruktúrát informatikai eszközökkel is fejlesztik, szervezetfejlesztési képzést és tanácsadást, illetve targonca- és híddaru kezelői képzést is megvalósítanak. Hőszigetelési munkálatokat, fűtéskorszerűsítést és hőszivattyús fűtési rendszer telepítését, valamint nyílászárócserét is végrehajtanak.

Az eseményen Pécs város polgármestere, Péterffy Attila gratulált a cég induló projektjéhez és az eddigi sikereihez, illetve kiemelte a megújuló energiaforrások felhasználásának fontosságát, ami élhetőbbé és szerethetőbbé teszi a várost. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Rabb Szabolcs szintén köszöntötte a résztvevőket, a Strausz Jánossal való közös szakmai múltjukkal kapcsolatos gondolatokat idézett fel. A Strauss Metal Kft. cégtulajdonos-ügyvezetője nem csak a saját érdekeit tartja szem előtt, hanem maximálisan korrekt a beszállítók, vevők és üzlettársak felé, a „win-win” helyzet az alapelve. Az üzleti és gépipari közösség oszlopos tagja már évtizedek óta, sokat tesz a térség gazdaságának fejlődéséért. A DDGK elnöke, Csirke Balázs a beszédében kitért arra, hogy a Strauss Metal Kft. projektje többek között az energiafüggetlenség irányába mutat, amely napjaink egyik központi kérdése. Az elnök kifejtette, hogy a közösséghez tartozás a közelmúltban egyre jobban felértékelődött, amelyre Strausz János életműve kiváló példa, többek között a DDGK aktív tagja már a klaszter 2011-es alapítása óta. A köszöntő után Strausz János kitért a projekt elemeire, melyből kiemelte rendezvény apropójához kötődő élhajlítógép beszerzését.

A projektindító rendezvényre a Kft. kereskedelmi partnerei és a helyi műszaki oktatási intézmények képviselői is meghívást kaptak. A DDGK menedzsmenten kívül a klaszter tagjai is képviseltették magukat, a KONTAKT-Elektro Kft., PTE-MIK, Aquacut Kft..