Hírlevél – 2023. 08. 17.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2023. augusztus 17.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Üzleti delegáció a barcelonai Smart City Expora
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 2023. november 5-10. között az okosváros (smart city) területen tevékenykedő jelenlegi és újonnan belépő tagvállalatainak, valamint más területi kamarák önkéntes tagjainak – egy közös stand társfinanszírozásának keretében – támogatott megjelenési lehetőséget biztosít a 2023-as barcelonai Smart City Expo World Congress rendezvényen.


KKV-felmérés – Szolgáltatások nyújtása az építőiparban
A kamaránk által működtetett Enterprise Europe Network dél-dunántúli irodája is részt vesz az Európai Bizottság kutatásainak népszerűsítésében, melyben ezúttal az építőipari tevékenységet folytató vállalkozások részvételére számítunk.


Változások a szakképzésben konferencia
Kamaránk “Változások a Szakképzésben” címmel konferenciát szervez, melynek fő témái a jogszabályi változások és a szakirányú oktatás pénzügyi és munkaügyi kérdései lesznek.

PÁLYÁZATOK

Újranyíltak az IPARJOG pályázatok
Idén összesen 500 millió forintos keretösszeget biztosít a kormány szellemi alkotások magyarországi és külföldi levédésére; hazai vállalkozásoknak, egyetemeknek, kutatóintézeteknek és magánszemélyeknek. A vissza nem térítendő támogatás célja, hogy a kevésbé tőkeerős hazai szereplők is lehetőséget kapjanak az iparjogvédelmi aktivitásuk növelésére, elősegítve termékük hatékony hasznosulását, akár a nemzetközi piacokon is.

TrustChain nyílt pályázati felhívás – Felhasználói adatvédelem és adatkezelés témában
A TrustChain számos olyan kihívást fog kezelni, amelyek a megbízható és megbízható digitális identitással, a rugalmas, biztonságos és megbízható adatátviteli útvonalakkal, az adatok gazdaságosságával és kereskedelmével, az energiatakarékos adattárolással, -szállítással és -megosztással, valamint a zökkenőmentes szolgáltatásokkal és adatáramlással kapcsolatosak. Az európai szabályozási kerettel összhangban lévő és az európai értékeket figyelembe vevő új, megbízható adatirányítási és -megosztási modell kerül kidolgozásra, amely megbízható adatökoszisztémákat biztosít.

Az Év Családbarát Vállalata 2023 – pályázati felhívás
2023-ban is keresik a leginnovatívabb, legjobb gyakorlatokat Az Év Családbarát Vállalata – pályázaton! Várják a versenyszféra cégeinek bemutatkozását kis,- közép,- és nagyvállalati kategóriákban!

Eurostars pályázati felhívás innovatív KKV-k számára
Az Eurostars olyan finanszírozási eszköz, amely az innovatív kkv-kat és projektpartnereiket (nagyvállalatok, egyetemek, kutatóintézetek és más típusú szervezetek) támogatja nemzetközi együttműködésen alapuló K+F és innovációs projektek finanszírozásával. A részvétel révén a szervezetek minden területen hozzáférhetnek a nemzetközi együttműködésen alapuló K+F projektek állami finanszírozásához. A partnerséget az Európai Unió társfinanszírozza a Horizont Európa keretprogramon keresztül.
Az MTA által meghirdetett jelen pályázati felhívás elsődleges célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyar tudományos életben kutatási tevékenységet folytató vállalkozások keretében működő, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szervezeti egységek számára magas színvonalú kutatómunkájuk elismerésére, egyúttal tudományos teljesítményük nemzetközi mérce szerinti megméretésére.
A DYNAMO PCP projekt keretében a közbeszerzés célja K+F szolgáltatások beszerzése olyan eszközök formájában, amelyek támogatják az integrált egészségügyi és ellátási folyamatok modellezését és dinamikus értékelését, és fokozzák az egészségügyi rendszerek reagálási képességét.
Az Európai Bizottság Klíma-, Infrastruktúra és Környezetügyi Végrehajtó Ügynöksége (CINEA) 2023. március 30-án közzétette az Innovációs Alap harmadik felhívását a kis léptékű projektek számára (InnovFund-2022-SSC), 100 millió eurós költségvetéssel, 2,5 -7,5 millió euró közötti összköltségű projektek számára. A felhívás 2023. szeptember 19-ig áll nyitva a pályázók előtt.
Már megnyíltak a 2023-as Virtuális Erőmű Program (VEP) pályázatai.
Korábban megjelent pályázatok

Nemzetközi vállalkozói partnerség –
Ebben a rovatban a több mint 40 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Holland med-tech start-up cég olyan mérnöki partnert keres, aki az orvostechnikai eszközök tervezésében jártas, lehetőleg a szív- és érrendszer területén, az embóliás szálak mechanikus vágómechanizmusának kifejlesztéséhez. További infromációt kérek >>>


Bio gyümölcs- és zöldségkeverékeket gyártó litván kkv nemzetközi partnereket keres különböző por alakú, fagyasztva szárított termékekre beszállítói megállapodásán keresztül. További információt kérek >>>


Művirágokkal foglalkozó holland KKV beszállítói megállapodást keres egy nagykereskedővel vagy művirággyártóval. További információt kérek >>>


Finn vállalat anyagvizsgáló laboratóriumokat keres hosszú távú partnerségre. További információt kérek >>>


Vasbeton cölöpök gyártásával és telepítésével foglalkozó ukrán teljes ciklusú vállalat vasbeton cölöpök kereteinek automatikus hegesztéséhez szükséges berendezések (ketreces hegesztő gépek) szállítóját keresi. További információt kérek >>>


Holland kötőelem beszállító gipszkarton csavarok gyártóját keresi Európában. További információt kérek >>>


Autóipari (vagy más) gyártót vagy beszállítót keres német egyetemi spinoff, hogy a jelenlegi és jövőbeli mobilitási megoldásokban felhasználható akkumulátorcsomagok új szerkezeti hűtési koncepcióját validálja. További információt kérek >>>


Brit innovatív kkv olyan papír- és cellulózgyártókat keres Európa-szerte, akik szeretnék eladni a biomassza hulladékukat (különösen fakéreg és gallyak). További információt kérek >>>


Egy olasz vállalat nemzetközi vállalatokat keres a hajózási ágazatban használt érzékelők gyártásának befejezéséhez. További információt kérek >>>


Ukrán bőráru gyártó kiváló minőségű ruházati kiegészítők beszállítóját keresi forgalmazási szerződés keretében. További információt kérek >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Skandináv innovációs vásár 2023 –
szeptember 25. – szeptember 26.
Koppenhágában rendezik meg szeptember 25-26-án a Nordic Innovation Fair rendezvényét, ahol az innovációs szereplőknek ingyenes és egyedülálló partnerkereső és kapcsolatépítési lehetőséget kínálnak. Az idei kategóriák a következők: orvostechnika és diagnosztika, biotechnológia és gyógyszeripar, greentech és élelmiszeripar, digitális megoldások.

RENDEZVÉNYEK


Változások a szakképzésben konferencia
augusztus 24. 8:30 – 12:30
Kamaránk “Változások a Szakképzésben” címmel konferenciát szervez, melynek fő témái a jogszabályi változások és a szakirányú oktatás pénzügyi és munkaügyi kérdései lesznek.

Joint Venture Szövetség – Country Ride esemény
szeptember 15. 12:00 – 15:00
A JVSZ fontos törekvése a vidéki telephellyel rendelkező vállalatok aktív bevonása, ezért egy 8 alkalmas “Country Ride” eseménysorozatot szerveznek, régiós nagyvárosokban, a programot az adott régió számára releváns témák köré építve. Ezeken az eseményeken szeretnének lehetőséget adni a vidéki kis-, közép- és nagyvállalatok számára, hogy beleláthassanak és bekapcsolódhassanak szakmai és érdekképviseleti tevékenységükbe. A JVSZ Country Ride vidéki rendezvénysorozatának pécsi állomása szeptember 15-én kerül megrendezésre.

Expo Ferroviaria – vasúti technológiák és rendszerek nemzetközi kiállítása
október 3. – október 5.
Az EXPO Ferroviaria kiállítás a vasúti technológiák és rendszerek nemzetközi kiállítása, amelyet 2023-ban 11. alkalommal rendeznek meg Milánóban. A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál a vasúti szektor összes szereplőjének B2B tárgyalásokra, valamint az aktuális trendek és technológiák megismerésére.
október 11. – október 12.
Az október 11-12-én zajló ELECTROSUB Konferencia és Kiállítás az Ipar4.0-hoz köthető innovatív technológiák koncentrált szakmai és üzleti fóruma. Frissített profillal idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre. A kamara önkéntes tagjai számára pedig kedvezményes részvételi feltételeket biztosítunk. Az idei program fókuszterületei: elektronika, elektrotechnika, digitalizáció, AI, IoT, robottechnika, automatizáció.


HealthBIO 2023 Partnering Event
szeptember 6. – szeptember 12.
Érdekli az üzleti partnerkeresés lehetősége vagy az élettudományi vállalkozásokba való befektetés? A HealthBIO Partnering Event lehetőséget kínál arra, hogy találkozzon az élettudományok területén működő vállalkozásokkal és a feltörekvő csillagokkal személyesen, vagy online.

Farmaforum 2023 – online nemzetközi üzletember találkozó
szeptember 21.
Nemzetközi üzletember találkozóra várják az érdeklődő cégek képviselőit a Farmaforum 2023 keretében szervezett hibrid formában rendezett fórumra, szeptember 21-én. Az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat társszervezésével megvalósuló rendezvény fő célja, hogy találkozási lehetőséget biztosítson az élettudományok területén aktívan tevékenykedő vállalatok, kutatóintézetek, egyetemek és egyéb szervezetek számára: gyógyszeripar, biopharma, kozmetika és labortechnológia területén.

EIT Connect & Experience 2023 bootcamp
október 7. – október 12.
A Connect & Experience egy olyan bootcamp, amely európai ökoszisztéma-vezetőket hoz össze, lehetőséget kínálva nekik, hogy csatlakozzanak a hasonlóan gondolkodó kollégák exkluzív közösségéhez, és elsajátítsák a legjobb gyakorlatokat Izraelből és a világból.

Üzleti delegáció a barcelonai Smart City Expora
november 5. – november 10.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 2023. november 5-10. között az okosváros (smart city) területen tevékenykedő jelenlegi és újonnan belépő tagvállalatainak, valamint más területi kamarák önkéntes tagjainak – egy közös stand társfinanszírozásának keretében – támogatott megjelenési lehetőséget biztosít a 2023-as barcelonai Smart City Expo World Congress rendezvényen.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas