TrustChain nyílt pályázati felhívás – Felhasználói adatvédelem és adatkezelés témában

A TrustChain számos olyan kihívást fog kezelni, amelyek a megbízható és megbízható digitális identitással, a rugalmas, biztonságos és megbízható adatátviteli útvonalakkal, az adatok gazdaságosságával és kereskedelmével, az energiatakarékos adattárolással, -szállítással és -megosztással, valamint a zökkenőmentes szolgáltatásokkal és adatáramlással kapcsolatosak. Az európai szabályozási kerettel összhangban lévő és az európai értékeket figyelembe vevő új, megbízható adatirányítási és -megosztási modell kerül kidolgozásra, amely megbízható adatökoszisztémákat biztosít.


A “Felhasználói adatvédelem és adatkezelés” témájú TrustChain Open Call 2 (OC2) felhívás középpontjában olyan megbízható online platformok állnak, amelyek megőrzik a felhasználók adatainak védelmét és erős adatkezelési kereteket biztosítanak.

KIK PÁLYÁZHATNAK?
E felhívás célzott pályázói olyan fejlesztők, innovátorok, kutatók, kkv-k és vállalkozók, akik különböző, az NGI-k szempontjából releváns témákon és alkalmazási területeken dolgoznak a műszaki terület metszéspontjában (pl, Szoftvertechnika, hálózatbiztonság, szemantikus web, kriptográfia, blokklánc, digitális iker, blokkláncbiztonság, digitális identitás, blokklánc protokoll), a társadalomtudományok és bölcsészettudományok (pl. társadalmi innováció, nonprofit szektor, társadalmi vállalkozás, közjavak), valamint bármely más terület (pl. gazdaság, környezetvédelem, művészet, design) között.

HOGYAN MŰKÖDIK?
Az értékelési folyamat három szakaszból áll:
1. szakasz: Elfogadhatóság és támogathatóság ellenőrzése
2. szakasz: A pályázatok értékelése
3. szakasz: Online interjúk

A pályázatokat 2023. szeptember 20-án 17:00 óráig [brüsszeli idő szerint] lehet benyújtani.

Jelentkezni itt lehet: https://www.f6s.com/trustchain-open-call-2/apply

A TrustChain nyílt felhívásról további információkat itt talál:
https://trustchain.ngi.eu/apply/