Szakmaismereti versenyek 2024 – 6 ágazat 609 résztvevő

Idén már 6 ágazatban 609 gyerek 203 csapatban nevezett be a kamarai szakmaismereti versenyeinkre. 

Az első forduló február első napján kezdődött és továbbra is szakmaismereti kérdőívet kellett kitölteniük a versenyzőknek az online térben. Az összetett, színes, játékos fejtörőket tartalmazó a kérdőívet 609 gyerek töltötte ki szinte hibátlanul, így a második fordulóban nagyon sok csapat továbbjutott. A kérdésekkel arra ösztönöztük a gyerekeket, hogy kutassanak az interneten, sőt egy-egy kérdés megválaszolásához biztosan kellett nagyobb testvér, szülő, szaktanár segítségét is kérni.

A második fordulóban pályamunkát kell készíteniük a gyermekeknek iskolai/otthoni körülmények között. A Gép-ésszel versenyen fogaskerék meghajtású körhintát, az Épít-ésszel versenyen kis házikót, építményt, a Villany-Ász versenyen napelemes helikoptert kell összeszerelniük, az Autómánia verseny pályamunkája pedig egy pneumatikus targonca.

A feladat megoldásához a csapattagoknak fúrni, fűrészelni, csavarni, ragasztani, vágni, mérni, számolni kell, közben megismerkednek az elektronika, a gépészet működésének elveivel, az építőiparban. A zsűri az értékeléskor a pályamunkák, építmények precizitását, a szakmaiságát, és az összeállítás esztétikus megjelenését egyaránt vizsgálni fogja

Az Ide-süss! vendéglátás versenyünkön Baranya vármegye gasztronómiájában kell elmélyedniük a versenyzőknek és egy menüsort kell összeállítani..

Idén is hoztunk egy újdonságot! A turisztikai versenyünknek Turizmustra neved adtuk. A második fordulóban egy kétnapos baranyai programot kell megtervezniük a csapatoknak. Nagyon várjuk a megoldásokat, egy kis kiadványt tervezünk belőle összeállítani, hogy minél többen kedvet kapjanak a megyénkbe ellátogatni.

Nagyon izgatottan várjuk a pályamunkákat!