Sminktetováló képzés

Államilag elismert Sminktetováló képesítő vizsgára felkészítő képzést szervez a kamara 2024 májusában.

A szakképesítés programkövetelményének nyilvántartási száma: 10125004

Miért jó és miben különleges a képzés:

  • A sikeres tanfolyamot, majd a képesítő vizsgát követően államilag elismert szakképesítés szerezhető.
  • Az oktató 25 év tapasztalata alapján tartja a 256 órát.
  • A képzés során a Sminktetováló szakképesítés minden fortéja, technikája elsajátítható, többek között a púderes szemöldök, a klasszikus szemhéjkontúr és a szájsatír is.
  • Az oktató a képzésen 100%-ban fogja a résztvevők kezét, minden óra személyes, így minden kérdésre rögtön választ tud adni, a résztvevők minden terület tetoválását végig tudják nézni.
  • A képzés gyakorlatorientált, így a tanfolyam végére a résztvevők teljesen magabiztosan, maximális tudással, önállóan fogják tudni végrehajtani a sminktetoválásokat.

Kinek ajánljuk:

Minden olyan, a belépési feltételeknél meghatározott végzettségi és képzettségi követelményekkel rendelkező személynek, aki el kívánja sajátítani a szakszerű és biztonságos sminktetováláshoz szükséges elméleti és gyakorlati tudásanyagot, és, aki a képzés sikeres elvégzését követően, vizsgaközpontban államilag elismert Sminktetováló képesítő bizonyítványt és egyben szakképesítést kíván szerezni.

A képzés célja:

A képzés célja, hogy a sikeresen végzett résztvevő sajátítsa el a Sminktetováló szakképesítés képesítő bizonyítványának megszerzéséhez szükséges szakmai elméleti és gyakorlati ismereteket, készségeket és kompetenciákat.

Belépési feltételek:

Iskolai végzettség: középfokú végzettség
Szakmai előképzettség: kozmetikus, vagy kozmetikus technikus, vagy testtetováló, vagy bőrgyógyász, vagy dermatológus, vagy kozmetológus.
Szakmai gyakorlat: Szükséges. Legalább 2 év az előző cellában felsorolt egyik képesítés területén szerzett, igazolt szakmai gyakorlat. A szakmai gyakorlat részidőkből is összeállhat, de az utolsó rész nem lehet 1/2 évnél rövidebb. A gyakorlati időbe nem építhető be a GYED, GYES ideje. A szakmai gyakorlatot hitelt érdemlően igazolni kell. A szakmai gyakorlatot a bemeneti feltételként meghatározott szakmával/szakképesítéssel betölthető munkakörökben kell teljesíteni.
Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Képzési idő, a képzés intenzitása:

A képzés össz. óraszáma: 256 tanóra.

A tanórák heti két alkalommal, hétfőn és pénteken kerülnek lebonyolításra.

A képzési csoport maximális létszáma: 8 fő.

A képzés formája: csoportos, személyes, kontaktórás képzés.

A tananyagegységek és óraszámok:

Sorszám A tananyagegység megnevezése A tananyagegység óraszáma
1. Szolgáltatási és digitális ismeretek 8 óra
2. Sminktetoválás elmélete, alapjai, anyagok és eszközök 72 óra
3. A szemöldök-, a szemhéj- és az ajaktetoválás elmélete és gyakorlata 184 óra
  Összesen 256 óra

A Sminktetováló képzés képzési programja: Sminktetováló KP PBKIK 2024.

Az oktató és a képzési helyszínek bemutatása:

Elméleti képzés helyszíne: a kamara székháza, 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.

Gyakorlati képzés helyszíne: Beauty Box Szépségszalon, Pécs, Forrás Üzletház II. emelet,

Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 9. https://www.sminktetovalaspecs.hu/bemutatkozas/; https://www.facebook.com/beautybox.forras

Oktató: Bosznay-Feuerbach Angéla sminktetováló, kozmetikus mester. A Beauty Box szépségszalont 2000-ben alapította és azóta vezeti. Sminktetoválónak, és kozmetikusnak lenni nem csupán foglalkozás, hanem elhivatottság és egyben hobbi is a számára. Célja, hogy szakmai tudása legjavát adva segítse abban ügyfeleit, hogy ne csak szépek legyenek, hanem annak is érezzék magukat. Rendszeresen vesz részt szakmai továbbképzéseken, konferenciákon, hogy mindig a legújabb trendeket, anyagokat, technikákat, gépeket, és sminktetováló pigmenteket ismerje meg és használja a munkája során.

Képzési díj: bruttó 750.000.-Ft/fő, mely tartalmazza a programkövetelmény és a képzési program szerinti teljes elméleti és gyakorlati képzést mindhárom (szemhéj, száj, szemöldök) területen, élő modelles bemutatókkal és kiscsoportos élőmodelles gyakorlási lehetőséggel, valamint a belső vizsga és a tanúsítvány díját. A képzési díj nem tartalmazza a képesítő vizsga díját. A képzési díj kiegyenlítése számla ellenében átutalással, vagy a képző pénztárába történő befizetéssel történik. A képző részletfizetési lehetőséget is biztosít kérés esetén 2, vagy 3 részletben.

A képző biztosítja:

A gyakorlati oktatáshoz szükséges tárgyi feltételeket, pl. előrajzolók, gumilapok, lámpák, fertőtlenítők, egyéni védőfelszerelések, bemutató gépek, pigmentek.

A képzésben résztvevőnek szükséges biztosítani:

A gyakorláshoz és a vizsgához szükség lesz saját tetoválógépre, pigmentre, melynek kiválasztásában az elméleti oktatás alatt segítséget nyújtunk. Modellekről a résztvevőknek kell gondoskodni.

A képzést lezáró belső vizsga leírása:

Írásbeli vizsga (45 perc/vizsgázó), majd portfólió bemutatás és konzultáció (20 perc/vizsgázó). A záró értékelés során a képző meggyőződik arról, hogy a képzésben résztvevő rendelkezik-e a képesítő vizsga elméleti és gyakorlati részeinek teljesítéséhez szükséges tudással és kompetenciákkal. A portfólió egyben a képesítő vizsgára való jelentkezés egyik feltétele is. Bővebb szabályozás a képzési programban olvasható.

A képzés lezárásával megszerezhető dokumentum megnevezése:

Tanúsítvány. A képzés sikeres elvégzéséről a PBKIK a felnőttképzés adatszolgáltatási rendszerében tanúsítványt állít ki a képzésben résztvevő részére, mely tanúsítja, hogy a résztvevő a képzési program alapján, annak követelményeit teljesítette. A tanúsítvány megléte, a képzéshez kapcsolódó képesítő vizsgára jelentkezés feltétele.

A képesítő vizsgát nem a képző szervezi és bonyolítja le.

 A képesítő bizonyítvány megszerzéséhez szükséges vizsga leírása:

A képzés programkövetelményének 10. pontja tartalmazza.

A képzés tervezett indulásának és befejezésének dátuma:

2024. május 24., péntek – 2024. szeptember vége. A vizsga várható időpontja 2024. október.

Képzési napok:

Hétfőnként és péntekenként: 08.00-15.00-ig, vagy 14.00-21.00-ig.

Jelentkezési lap

Jelentkezési határidő: 2024. május 15.

Felnőttképzést kiegészítő tevékenységek, ügyfélszolgálat, panaszkezelés, képzések, további információ:

Elérhetőségeink: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara felnőttképzési engedélyszáma: E/2020/000151, felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/006151.