Bemutatkozik az ÉTK új tagja, a Holcim Magyarország Kft.

A kamara által menedzselt Építőipari Technológiai Klaszter (ÉTK) áprilisi ülésén tagjává választotta a Holcim Magyarország Kft.-t.

A Baranya vármegyei Királyegyházán működő cementgyár 2011-ben kezdte meg működését, emellett Bükkösdön üzemeltet egy agyag- és mészkőbányát. A Királyegyházi Cementgyár az elérhető legjobb technológia alkalmazásával épült. Az elmúlt években pedig több mint 4,5 milliárd forint értékben valósított meg további környezetvédelmi beruházást. A Holcim célja, hogy fenntartható és innovatív építési megoldásokkal szolgálja ki a magyar építőipart.

Köztudott, hogy az építőipari szektor az egyik legnagyobb károsanyag kibocsátó a gazdaságban. A Holcim Magyarország Kft. eddig is jelentős lépéseket tett a fenntartható, körforgásos működés érdekében. Terveik között szerepel, hogy 2040-re elérjék a karbonsemleges működést. Ennek jegyében hasznosítanak különböző alternatív tüzelő- és nyersanyagot (pl.: háztartási, ipari és mezőgazdasági, építési és bontási hulladék) a cementgyártás során. Mára már 90 %-ban tudja kiváltani alternatív tüzelőanyaggal a fosszilis tüzelőanyagokat, aminek köszönhetően a kezdetekhez képest több mint 45 %-kal csökkentette nettó CO2 kibocsátását a vállalkozás.

A Holcim Magyarország Kft-nek igen jelentős a társadalmi szerepvállalása is. Gyakran szerveznek nyílt napokat, látogatásokat az üzemben és a kőbányában is. Emellett rendszeresen szerveznek futóversenyeket kicsiknek és nagyoknak, fontos számukra a helyi közösség támogatása is.

 

Bővebb információt a cégről az alábbi linken olvashatnak: https://www.holcim.hu/