Design újdonságkutatás – A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának legújabb szolgáltatása

Formatervezésiminta-oltalmi bejelentés megtétele előtt vagy benyújtás után állóknak biztosít design újdonságkutatási szolgáltatást 2024. július 1-től a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal.

A szolgáltatás keretében, egy mintára vonatkozóan bárki megrendelheti a Hivataltól a világszintű kutatást, mely során a formatervezési minta egyéni jellege és újdonsága kerül megvizsgálásra. A szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges bejelentést tenni, a vizsgálat eredménye nem befolyásolja a folyamatban lévő, illetve a lezárult eljárásokat sem.

Az újdonságkutatási szolgáltatás célja, hogy segítséget nyújtson azon információk elérésében, amelyekre szükség lehet a formatervezésiminta – oltalmi bejelentésekkel, vagy a már fennálló oltalmakkal összefüggő döntések megalapozásával kapcsolatban.

A szolgáltatás igénybevétele azok számára javasolt, akik a formatervezésiminta-oltalmi bejelentés megtétele előtt állnak, illetve akik a formatervezésiminta-oltalmi bejelentés benyújtását követően szeretnének tájékozódni a formatervezési minta egyéni jellegéről és a minta újdonságáról, mivel a Hivatal 2024. január 1. óta az Fmtv változásai alapján a megadásra irányuló eljárás keretében ezeket nem vizsgálja.

A szolgáltatás díja 88 900 Ft (70000 Ft + áfa). A szolgáltatás megrendelhető a Hivatal által erre a célra rendszeresített, aláírással ellátott megrendelőlapjának (valamint az ahhoz csatolt mintát bemutató, kutatható ábrának, illetve ábráknak) Hivatal részére történő személyes átadásával, valamint postai úton, illetve elektronikus úton (beszkennelve, csatolt fájlként), a e-mail címre való megküldésével.

Az új design szolgáltatásról bővebb információ ide kattintva érhető el.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában működő Szellemitulajdon-védelmi Információs Pont várja a vállalkozók megkeresését.

További információ: https://pbkik.hu/szolgaltatasok/szellemitulajdon-vedelmi-szolgaltatasok/