DDGK ösztöndíjak a 2018/19-es tanévben is

2019. január elején támogatási megállapodást írt alá a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK) a PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumának Lőrincz Alapítványával és a KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskola Pro Futuro Nagyatád Alapítványával a 2018/19-es tanévre vonatkozóan. Az Alapítványok a Klaszter 480 000 Ft-os támogatásával 4 végzős diák részére ,,DDGK Ösztöndíj” pályázatot hirdetnek meg.

 

A pályázatok értelmében a PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumban 3 x 120 000 Ft –ot fognak kiosztani:

  • 1 fő gépgyártástechnológiai technikus,
  • 1 fő elektronikai technikus
  • és 1 fő mechatronikai technikus részére,

azon végzős tanulók között, akik a tanév folyamán a legjobban teljesítettek.

A KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskolában pedig 1 x 120 000 Ft-os díjat az a gépgyártástechnológiai technikus szakon végzett tanuló kapja, aki az adott tanévben szintén a legjobban teljesített.

A pályázatokat pontozzák és a tanulók teljesítményit az alábbi bírálati szempontok alapján értékelik az alapítványok:

  • A 2018/19-es tanév sikeres elvégzése, ahol beszámításra kerül a félévi és az év végi eredmény is. Minél magasabb tanulmányi eredményt ér el a tanuló, annál több pontot tud szerezni.
  • Többletpontot lehet szerezni a minél eredményesebb szakmai vizsgával is.
  • Fontos bírálati szempont, ha a diák országos tanulmányi versenyen (pl. OSZTV) helyezést ér el.

Az ösztöndíjakkal a DDGK-nak nem titkolt célja, hogy támogassa és ösztönözze a diákok tanulmányait, valamint, hogy a legjobbak a Klaszter valamelyik tagvállalatánál helyezkedjenek el.