Duális képzés a Strauss Metal Kft-nél

Gyakorlati oktatók és szakképzési szakemberek vettek részt hétfőn a Strauss Metal Kft-nél egy rendhagyó üzemlátogatáson és duális képzési workshopon.

Strausz János, ügyvezető és kollégái mutatták be az üzemet, a tervezési, fejlesztési és gyártási folyamatokat, valamint azt,  hogyan működik a vállalkozásnál a közép- és a felsőfokú duális gyakorlati képzés. Az üzemlátogatás és workshop egyik központi eleme volt a fél éve átadott gépipari gyakorlati tanműhely és az ott folyó munka bemutatása.

Duális képzés

A Strauss Metal Kft. közel 3 évtizede működik, lemezmegmunkálással készülő saját termékeket gyárt és forgalmaz. Megalakulása óta folyamatosan jelen van a magyar piacon, mint hazánk vezető páncélszekrénygyártója. Strauss Metal márkanév alatt több mint 600 féle termék kerül forgalomba. Termékeik 100%-ban Magyar gyártmányok és saját fejlesztésűek. Pécsi telephelyükön high-tech technológiával felszerelt üzemükben készülnek, és teljes egészében megfelelnek az európai minőségi előírásoknak. A biztonságtechnika specialistájaként termékkínálatuk átfogó a lakossági, vállalat- és bankbiztonság, pénzkezelési eszközök, páncélszekrények és egyéb értékmegőrzés palettáján. A Strauss Metal páncélszekrények országszerte és külföldön is népszerűek, melyet az eddigi értékesítési tapasztalat is bizonyít.

 

A rendezvényen részt vettek a Pécsi Szakképzési Centrum három tagintézményének gyakorlati oktatásvezetői és gépipari gyakorlati oktatói, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter, valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési munkatársai.

A rendezvény az EFOP-3.5.1-16-2017-00003, A duális képzés fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen projekt keretében került megvalósításra.