Jó hír a „Munkahelyi képzések támogatása” pályázat nyertes KKV-i számára!

Jelentősen nő a képzések megvalósításához igénybe vehető előleg összege a GINOP-6.1.6 pályázaton támogatást elnyert vállalkozások számára.

 

A munkavállalók képzését támogató GINOP-6.1.6-17 kódszámú pályázati konstrukcióra is vonatkozik az a közlemény, amely szerint az érintett vállalkozások a korábbi 25% mértékű előleg helyett már 50%-os támogatási előleg lehívására jogosultak.

A változás miatt a Támogatói Okirattal rendelkező kedvezményezettek esetében szükséges az okiratok módosítása, amit az Irányító Hatóság egyoldalú szerződésmódosítás keretében megtesz, azaz a cégnek ezzel kapcsolatban további teendője az elektronikus pályázatkezelő felületen (EPTK) nincsen.
Amennyiben a vállalkozásnak folyamatban lévő módosítási igénye van, annak keretében, vagy a módosítási ügy lezárását követően fogja a hivatal az előleg összegének megemelését egyoldalúan elvégezni.

Fontos: a még le nem hívott összegre vonatkozó előlegigénylés benyújtására a kapcsolódó módosítás hatályba lépését követően lesz lehetőség, amit a cég majd az EPTK felületen kell, hogy megtegyen.

 

A módosításról szóló közlemény elérhető INNEN.

Az emelt összegű előleggel kapcsolatos ügyintézésről további információ kérhető az Irányító Hatóság ügyfélszolgálatától is:

A „Munkahelyi képzések támogatása” GINOP-6.1.7 szakmai támogató projekt számos további – a megvalósítást segítő – információt tartalmazó munkaerokepzes.hu című weboldala elérhető IDE kattintva.