A nyár sem uborkaszezon a kamara IT Bizottságának

A júniusi ülést követően a tagok úgy érezték, hogy nyár ide vagy oda az IT-s pályaorientációs feladatok egyeztetése nem várhat. A találkozó célja az volt, hogy ötleteket gyűjtsenek, milyen módszartanok lennének a leghatásosabbak a fiatalok érdeklődésének felkeltésére az IT-s szakmák iránt.

A találkozón részt vett Brachmann Ferenc az I2K Klasztert képviselve, mivel a szervezetek felismerték, hogy az összefogás a témában elengedhetetlen. A megyében rengeteg kiváló IT-s cég tevékenykedik, de szinte mind küzd munkaerőproblémákkal. Fontos lenne megmutatni az itt tanuló diákoknak, hogy helyben is vannak kiváló munkalehetőségek a szakterületen, illetve az IT-s szakmák egyáltalán nem olyan unalmasak, mint hiszik. A gyerekek figyelmét már általános iskolás kortól fel kell hívni arra, hogy milyen lehetőségeik vannak, ha érdeklődnek az informatika iránt pl.: szakkörök, rendezvények.

A korábbiakban használt eszközökön kívül új ötletek is felmerültek pl. kisfilm, közösségépítés. A tagok elkötelezettek a pályaorientációs feladatok iránt és a jövőben is aktívan részt vesznek majd a gyerekek motiválásában és az ismeretterjesztésben.