Pályaorientációs szolgáltatásaink 2019/2020-es tanévre

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara egyik kiemelt feladata a pályaorientáció, a gazdasági igényeknek megfelelő pályaválasztás ösztönzése. A kamaránk ingyenes pályaorientációt és továbbtanulást támogató szolgáltatásokat kínál az iskolák, a diákok, szüleik, osztályfőnökeik és az érintett munkatársak számára.

2019/2020-as tanévben az alábbi ingyenes szolgáltatásokat kínáljuk:

  • Továbbtanulási és pályaválasztási szülői értekezlet. Az előadás az oktatási és a szakképzési rendszerről, középfokú iskolatípusokról, a pályaválasztási döntést segítő információkról, lehetőségekről, a munkaerőpiaci igényekről, az elhelyezkedési esélyekről szól. A rövidített előadás 20 perces, így beépíthető a „hagyományos” szülői értekezletbe is.
  • Pályaválasztási fórumok nyitó előadása. Iskolák által szervezett, szülőknek és gyerekeknek szóló pályaválasztási fórumok megnyitásaként 20 perces előadás az oktatási és a szakképzési rendszerről, középfokú iskolatípusokról. A szakközépiskolák és szakgimnáziumok képviselőinek meghívásában is tudunk segíteni.
  • A 7. 8. osztályos diákok számára önismereti tréningfoglalkozások szervezése és tartása. Trénereink játékos foglalkozásokon keresztül segítik, hogy a gyerekek megismerjék az alapvető képességeiket, készségeiket, melyek segítik a helyes pályaválasztási döntésüket. A foglalkozások 60 percesek.
  • Az 5., 6., 7., 8. osztályosok számára interaktív pályaorientációs osztályfőnöki órák tartása. Az órán a pályaválasztási döntés alapjairól beszélünk, majd virtuális üzemlátogatásra megyünk, 8 szakmát mutatunk be az egy perces kisfilmjeinken keresztül, majd interaktív játékra hívjuk Őket egy logikai feladvány, egy elektronikai feladat, és egy kisrobot segítségével. A foglalkozások 45 percesek.
  • A 7. 8. osztályos diákok számára az érdeklődési köreiknek megfelelő üzem-, képzőhely és tanműhely látogatások szervezése „Nyitott kapuk” elnevezéssel. Az ingyenes buszos utazást biztosítjuk, de előzetes egyeztetés szükséges. Az üzemlátogatásokon várjuk a szülőket is!
  • Egyéni tájékoztatás, tanácsadás az érdeklődők számára előre egyeztetett időpontban.

Várjuk jelentkezését, érdeklődését az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatban!

A szolgáltatások beépíthetőek az iskola pályaorientációs napjába!

Tisztelettel,

Purger Valéria – pályaorientációs tanácsadó
Mobil: +36 20 530 1503, E-mail:

Strasz Eszter – pályaorientációs tanácsadó
Mobil: +36 20 359 6340, E-mail: