Nincs pánik, egy kattintásra a segítség!

Az Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft. nemrég nyerte el a „Vállalkozás a vállalkozásokért” díjat a UPC „Nagy Tuning Show” pályázatán, a fejlesztés alatt álló hotline funkcióval ellátott webes alkalmazás tervével munkaügyi ellenőrzések esetére.

 

Az alkalmazás a cégek számára úgy fogható fel, mintha egy piros gomb állna rendelkezésükre, aminek köszönhetően ellenőrzés esetén azonnali segítségnyújtást kérhetnek. A fő cél, hogy az ellenőrzött cég figyelmét felhívhassák arra, milyen jogaik és kötelezettségeik vannak ellenőrzéskor, melyek azok a dokumentumok, amiknek rendelkezésre kell állniuk, miről kérdezhetik őket és miről nyilatkozhatnak, az információk szükséges mértékéről, illetve úgy általában tisztában legyenek nem csak kötelezettségekkel, a munkavállalóikkal kapcsolatban is.

Csongár Gábor, ügyvezető  szerint ez az alkalmazás a számtalan gyakorlati előnye mellett hozzájárul a munkáltatók jogkövető útra tereléséhez és megkönnyíti a munkaügyi előírások ismeretét, betartását.

Az Első Magyar Könyvelő és Pályázatíró Kft. 15 éve foglalkozik többek között könyveléssel és adótanácsadással, de a legtöbb esetben, csak akkor keresik meg őket, ha már lezajlott az ellenőrzés, így csak megkésve egy adott helyzetből tudnak kindulni. A pánikgomb bevezetésével viszont lerövidül ez az idő és azonnal élhetnek a vonal másik végén található szakértői segítséggel.

Hosszútávon az a cél, hogy a honlapon megtalálhatók legyenek alapvető információk, hasznos, mindenki számára érthető és elérhető tartalmak, cikkek is.

A Csongár Gábortől származó elképzelés igazi újításnak számit hazánkban, hiszen az ügyvezető elmondása szerint az országban sehol nincs ehhez hasonló szolgáltatás sem, így olyan versenyelőnyre tehetnek szert, amivel máshol nem találkozott még. Terveik szerint idővel egy nemzetközileg is elérhető szolgáltatássá nőheti ki magát a fejlesztés.