Duális szakképzés – Learning by doing

Duális közép-, és felsőfokú képzésben résztvevő vállalkozások munkatársai, szakképzésben oktató pedagógusok a Pécsi Szakképzési Centrum tagintézményeiből, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter, valamint a kamara szakképzéssel foglalkozó munkatársai rendhagyó tanműhely-, és üzemlátogatáson, valamint szakmai workshopon vehettek részt kedden délután a Hauni Hungária Gépgyártó Kft-nél.

A workshop a forgácsoló tanműhelyhez tartozó oktatóteremben egy rövid, a vállalkozás duális képzéséről szóló videóval kezdődött, majd az előadók részletesen bemutatták a képzőhelyeiken folyó közép- és felsőfokú duális képzési folyamatokat, az eddig elért eredményeket és a munka során fellépő kihívásokat. A résztvevők kérdezhettek és bepillantást nyerhettek a gyakorlati képzés megszervezésébe, tervezésébe, követésébe és értékelésébe valamint a munka adminisztrálásába.

A rendezvényen résztvevők bejárhatták a gépi forgácsoló, a lakatos és az elektronikai műszerész tanműhelyeket is, ahol az oktatóktól részletes beszámolókat kaphattak az általuk végzett pedagógiai munkáról.

A rendezvény az EFOP-3.5.1-16-2017-00003, A duális képzés fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen projekt keretében került megvalósításra.

További információ és hír a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterről.