Karácsonyfa díszítés forrasztópákával

Nyomtatott áramkör, dióda, led lámpa, forrasztóón és sok minden más. Különleges fenyőfa készült, nem hétköznapi módon. Rendhagyó technika óra a PSZC Zipernowszky Szakgimnáziumban

Adventi időszakban sokféle kézműves foglalkozással lehet ráhangolódni az ünnepekre, azonban a PSZC Zipernowszky Károly Szakgimnázium pedagógusai egészen különleges és formabontó módját választották a kreatív munkának. Fenyőfa formájú nyomtatott áramkörön különböző led fényeket rögzítettek, így egy egyedi, izgalmas világító és zenélő karácsonyfával mehettek haza a bátor diákok.

A rendhagyó technika órát a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulóknak hirdette meg az Iparkamara pályaorientációs csapata és a szakgimnázium közösen, melyre nagy volt az érdeklődés. A hangulat ugyan ünnepi volt, de a szakgimnázium pedagógusai nagyon komoly szakmai tartalommal töltötték meg a délutánt. Lépésről-lépésre állították össze a karácsonyfát a gyerekekkel, közben az elektronika, elektrotechnika érdekes világával, alapanyagaival, eszközeivel és szakszavaival ismerkedhettek a diákok. A nyomtatott áramkört és a tartozékokat a kamara önkéntes tagja a Z Elektronika Kft. biztosította.

Az elektronikai műszerész és az elektronikai technikus Baranya megyében is hiányszakma. Óriási igény volna a munkaerőpiacon a jól képzett szakemberekre ezen a területen is. Ezzel a különleges technika órával a kamara és a szakgimnázium célja az volt, hogy megismerkedjenek a diákok a szakmával, közelebb kerüljenek az elektronika világához.