CHIST-ERA felhívás

Megjelent a CHIST-ERA felhívás. Két témában várják a pályázatokat: mesterséges intelligencia, környezeti informatika.

A CHIST-ERA kezdeményezés európai és nemzetközi kutatásfinanszírozó szervezetek konzorciumi együttműködése. A konzorcium a Horizont 2020 jövőbeni és feltörekvő technológiák (FET, azaz Future and Emerging Technologies) program keretében információs és kommunikációs technológiákhoz kapcsolódó, nagy áttöréseket ígérő interdiszciplináris kutatási együttműködéseket támogat nemzetközi felhívások keretében.

Pályázati felhívás

A CHIST-ERA 2019 végén írta ki tizedik közös nemzetközi felhívását, melynek témái:

Explainable Machine Learning-based Artificial Intelligence (XAI)
Novel Computational Approaches for Environmental Sustainability (CES)

A felhíváshoz eddig 25 ország 30 kutatásfinanszírozó szervezete csatlakozott, köztük a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal is: a felhíváson a hazai pályázók számára témánként 300.000 euro, azaz összesen 600.000 euro keretösszeg áll rendelkezésre (egy pályázó, egy projektben legfeljebb 150.000 euro támogatást igényelhet).
A felhívásra nemzetközi konzorciumban, két lépcsőben lehet pályázatot benyújtani:

Az előpályázat benyújtási határideje: 2020. február 14. 17:00 (CET)
Az előpályázaton sikeres projektek 2020. április végén kapnak meghívást részletesen kidolgozott pályázatok benyújtására, melynek várható határideje 2020. június.

A pályázati témák részletes bemutatása, valamint a pályázati felhívás, a pályázati űrlap és az útmutató az alábbi címen érhetők el:
http://www.chistera.eu/call-2019-announcement

A magyarországi pályázók az NKFI Hivatal 2019-2.1.7-ERA-NET pályázat előírásai szerint tervezhetik projekttevékenységeiket és költségeiket. A hazai pályázat benyújtása csak a nemzetközi értékelésen támogatásra javasolt pályázók számára lehetséges.

Webinárium

A felhívás kapcsán a CHIST-ERA nemzetközi tájékoztató webináriumot tart. További információ, regisztráció az alábbi oldalakon lehetséges:

2020. február 5., 15:30 CET

Partnerkeresés

A CHIST-ERA konzorcium online partnerkereső rendszert működtet: http://www.chistera.eu/call-2019-eoi

Partnerkereséshez ajánljuk figyelmébe továbbá a 2019. évi CHIST-ERA konferencián tartott előadásokat: https://www.chistera.eu/conference/abstracts/2019

További információ az alábbi két oldalon található:

Az NKFIH hivatalos pályázati oldala

A CHIST-ERA hivatalos pályázati oldala