Nemzetközi védjegybejelentések az Egyesült Királyságban az EU-ból történő kilépés után

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (a továbbiakban: WIPO) Nemzetközi Irodájának tájékoztatása szerint az Európai Uniót megjelölő nemzetközi védjegybejelentések 2020. február 1. és 2020. december 31. közötti, átmeneti időszak alatt hatályban maradnak az Egyesült Királyságban.

Az Egyesült Királyság állampolgárai, és azok, akiknek lakóhelye vagy valóságos és működő ipari vagy kereskedelmi telephelye az Egyesült Királyság területén található, továbbá azok, akik az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál (a továbbiakban: EUIPO) nemzetközi védjegybejelentést nyújtottak be, vagy lajstromozott nemzetközi védjegy jogosultjai, az átmeneti időszakban is tehetnek nemzetközi védjegybejelentést az EUIPO, mint származási hivatal útján.

A kilépési megállapodás értelmében az Egyesült Királyság intézkedéseket tesz, hogy biztosítsa az oltalmat az átmeneti időszak lejárta után is az Egyesült Királyságban azon lajstromozott nemzetközi védjegyek jogosultjai számára, akik még az átmeneti időszak lejárta előtt szereztek oltalmat az Európai Unióban. Ezen intézkedésekről – amint a részletek elérhetővé válnak – további információk várhatóak a WIPO Nemzetközi Irodájától.

Forrás: MISZ hírlevél http://innovacio.hu/
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában működő Szellemitulajdon-védelmi Információ Pont szívesen várja az ügyfelek kérdéseit, megkeresését.