Rendkívüli pályázati felhívás – COVID 19 megoldásokra

A COVID-19 vírus által kiváltott világjárványra adott válaszként a Közép Európai Kezdeményezés (KEK) rendkívüli pályázati felhívást tett közzé (Extraordinary Call for Proposals 2020) a KEK-tagállamok gyors támogatása érdekében.

Érintett területek: Egészségügy és távorvoslás, gyógyászat (MED)Oktatás és e-tanulás/távoktatás (EDU)Mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása (MSMEs)

Jogosultság: Minden köz- és magánszektorbéli szervezet és nem kormányzati szervezet, amely székhelye és nyilvántartása egy KEK-tagállamban van.

A kiírás tartalma: A teljes 600.000 eurós költségvetés elérhető lesz a KEK országok pályázói számára, kiemelt figyelmet fordítva az EU-n kívüli országokra. A pályázók a benyújtott projektekre akár 100%-os támogatást is igényelhetnek, vagy legfeljebb 40.000 eurót a sajátos helyi szintű igények kielégítésére. Egy pályázó legfeljebb két különböző projektjavaslatot nyújthat be, feltéve, ha a kedvezmények eltérőek.

A pályázat dokumentációi: A KEK Rendkívüli Pályázati Felhívása a COVID-19 kitörésére válaszul, a szükséges dokumentációkkal együtt elindult, és elérhető az alábbi linken:

https://www.cei.int/news/8809/covid-19-extraordinary-call-for-proposals-launched-600000-eur-for-projects-in-field-of-healthcare.

Pályázati határidő: A felhívás rendkívüli jellegéből adódóan csak a 2020. április 9-ig érkező pályázatokat fogadják el.

A KEK Főtitkára által megfogalmazott rendkívüli felhívás – amelyet itt olvashat – magyar pályázók számára is nyitott (kis- és középvállalkozások, civil szervezetek, oktatási, kutatói vagy más intézmények, önkormányzatok, stb.).

Kérjük, amennyiben élni kíván a pályázati lehetőséggel, vegye fel a kapcsolatot előzetesen a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel