Napi fogyasztási cikkek szállítása a személytaxi-szolgáltatók részvételével

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium állásfoglalása szerint a személytaxi-szolgáltatók számára lehetségessé vált, hogy a veszélyhelyzet fennállásának idejére bekapcsolódjanak a napi fogyasztási cikkek és az éttermi ételek házhoz szállításába.

 

A Kormány a 48/2020. (III. 19.) Korm. rendelettel elvégezte a kereskedelmi szabályozás olyan irányú módosítását, amely lehetővé teszi, hogy – napi fogyasztási cikkekre, illetve készételekre korlátozott termékkörrel – üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység, valamely napi fogyasztási cikket értékesítő üzlettel vagy vendéglátó üzlettel kötött szerződés alapján végezhető legyen, bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül. E könnyítés a csomagküldő kereskedelemre is vonatkozik, így e tevékenység folytatásához sincs szükség bejelentésre és nyilvántartásba vételre.

A 115/2020. (IV. 15.) Korm. rendelet pedig arról gondoskodott, hogy a közlekedési szabályozás megfelelően rugalmas kereteket biztosítson ahhoz, hogy a taxisok élhessenek a fent részletezett kiskereskedelmi lehetőségekkel a veszélyhelyzet fennállásának idején.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium állásfoglalása szerint a fenti módosítások alapján a személytaxi-szolgáltatók számára lehetségessé vált, hogy a veszélyhelyzet fennállásának idejére bekapcsolódjanak a napi fogyasztási cikkek és az éttermi ételek házhoz szállításába.

 

Forrás: MKIK